Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Digitalni nočni nastavek Pard NV007 navodila za uporabo

Digitalni nočni nastavek Pard NV007 navodila za uporabo

 •  

POMEMBNO

 • Ne glejte direktno v IR-osvetljevalec, medtem ko je prižgan, saj bo poškodoval vaše oči.
 • IR-osvetljevalec oddaja zelo močan in koncentriran snop svetlobe. Ko je prižgan, ga ne usmerjajte v bližnje lahko vnetljive predmete, saj lahko zagorijo. Ko izdelka ne uporabljate, izklopite IR-osvetljevalec ali vključite način spanja (sleep mode).
 • Ta izdelek je priporočeno uporabljati s strelnim daljnogledom z nastavljivo paralakso (na objektivu ali preko stranske kupole). Če strelni daljnogled nima nastavljive paralakse, boste imeli težave pri ostrenju.
 • Nekateri strelni daljnogledi morda niso kompatibilni s tem izdelkom zaradi svoje optične poti.

DELI NAPRAVE

 1. Nastavljiv IR-osvetljevalec
 2. Vijaka za usmerjanje laserja
 3. Prostor za baterijo
 4. Laser
 5. Prostor za pričvrstitev na strelni daljnogled
 6. Gumb za vključitev naprave/preklop v način spanja (sleep mode)
 7. Gumb za nastavitev jakosti IR-osvetljevalca/preklop med barvnimi načini
 8. Gumb za vključitev laserja
 9. Gumb za vstop v meni
 10. Gumb za potrditev/fotografiranje/snemanje videov
 11. Zoom/Wi-Fi
 12. Zatič za pričvrstitev adapterja
 13. Reža za SD-kartico, USB-priključek, HDMI-priključek
 14. Obroč za ostrenje
 15. Diopter

VSEBINA PAKETA

Poleg digitalne nočne naprave dobite v paketu še:

 • Adapter za montiranje na strelni daljnogled
 • 2 imbusa
 • Kabel za prenos podatkov
 • Samolepilni tesnilni trak

SD-kartica ni priložena. Največja kapaciteta, ki jo naprava še podpira, je 128 Gb.

UPORABA

Namestitev baterije

Priložena je 3.7V polnilna litijska baterija. Odvijte pokrovček prostora za baterijo in ustrezno namestite baterijo, upoštevajoč polariteto. Dobro privijte pokrovček (če ga ne boste dobro privili, se lahko naprava med uporabo izključi in ponovno zažene).

Nastavitve

Vključite napravo. Z obročem na okularju nastavite dioptrijo. Dioptrija je ustrezno nastavljena, ko so vse ikone na zaslonu izostrene.

Z obročem za ostrenje izostrite sliko.

Namestite digitalno nočno napravo na strelni daljnogled (ta postopek je opisan v naslednjem poglavju).

Ko je naprava nameščena, izostrite sliko, vidno skozi napravo, s pomočjo mehanizma za odpravljanje napake paralakse (v obliki kupole ali na objektivu) – če ga vaš strelni daljnogled ima.

Namestitev adapterja

Okular strelnega daljnogleda, ki ga nameravate montirati na digitalno nočno napravo, namestite v adapter (okular se mora dotikati roba v adapterju). Poravnajte strelni daljnogled z adapterjem in privijte vijaka, dokler ni adapter čvrsto nameščen na strelni daljnogled. Priložen adapter je kompatibilen z vsemi okularji premera 45 mm ali manj. Če je okular manjšega premera, uporabite toliko priloženega tesnilnega traka, da se bo adapter čvrsto prilegal na okular.

Drugo stran adapterja namestite na objektiv digitalne nočne naprave, tako da reži na adapterju poravnate z izbočenimi deli na objektivu naprave. Potisnite adapter do konca, potem pa ga zavrtite v smeri urinega kazalca, dokler ne zaslišite klika. Adapter je nameščen na digitalno nočno napravo.

Če želite adapter odstraniti z naprave, povlecite zatič, ki se nahaja na digitalni nočni napravi poleg objektiva, zavrtite adapter v nasprotni smeri urinega kazalca in odstranite adapter.

NAVODILA

Vključitev/izključitev naprave

Za približno 1 sekundo pridržite gumb za vključitev naprave. Če jo želite izključiti, ponovno pridržite gumb.

Način spanja / bujenje

Ko je naprava vključena, večkrat zaporedoma pritisnite gumb za vključitev. Naprava se bo preklopila v način spanja. V tem načinu lučka, ki se nahaja v bližini gumbov, še vedno sveti.

Nastavitev dioptrije

Namen obroča za nastavljanje dioptrije je, da si vsak posameznik napravo prilagodi svojemu očesu. Ko je dioptrija enkrat nastavljena, je uporabniku ni potrebno več ponovno nastavljati, razen v primeru, ko  napravo uporabi druga oseba. Obroč na okularju zavrtite tako, da bodo ikone, ki jih vidite na zaslonu, optimalno ostre.

Ko nastavite dioptrijo, je slika, ki jo vidite, lahko še vedno nejasna. Ostrine slike ne nastavljate z dioptrom, pač pa z obročem za ostrenje.

Uporaba obroča za ostrenje

Preden uporabite obroč za ostrenje, nastavite dioptrijo. Izberite si predmet in vanj usmerite napravo. Medtem ko gledate skoznjo, vrtite obroč za ostrenje, dokler ni slika kar se da ostra.

Nastavitev IR-osvetljevalca

V načinu črno-belo jakost osvetljevalca nastavite tako, da večkrat zaporedoma pritisnete gumb z napisom ‘IR’. Na voljo so tri stopnje jakosti. Če želite snop svetlobe zožiti, izvlecite IR-osvetljevalec.

Uporaba laserja

Pritisnite gumb za vključitev laserja (gumb, na katerem je +), če želite vključiti laser.

Navigiranje po meniju

Pritisnite gumb, na katerem je napis ‘MENU’, če želite odpreti meni. Z gumboma, na katerih
sta + in –, se lahko premikate navzgor in navzdol po meniju. Pritisnite gumb ‘OK’, da vstopite
v podmeni.

➔ Reticle Center Position Adjustment – Poravnava križa digitalne nočne
naprave s križem strelnega daljnogleda

V meniju izberite ‘Center Position Adjustment – Poravnava križa digitalne nočne naprave s križem strelnega daljnogleda’ z gumbom ‘OK’. Če želite spremeniti vrednost ‘Y’, to storite z gumboma + in –. Če želite spremeniti vrednost ‘X’, uporabite gumba ‘IR’ in ‘MENU’. Pritisnite gumb ‘OK’, ko ste uspešno poravnali križa.

➔ Color (barva)

Z gumboma +/– izberite ‘Color – barva’ v meniju. Z gumbom ‘OK’ izberite ustrezen način (Color – barvni način; Black and White – črno-beli način).

➔ Brightness of IR (jakost IR-osvetljevalca)

V meniju izberite ‘Brightness of IR – jakost IR-osvetljevalca’ z gumbom ‘OK’. Z gumboma +/– izberite želeno jakost osvetljevalca. Potrdite izbiro s pritiskom na gumb ‘OK’. Jakost, ki ste jo izbrali, bo naprava upoštevala pri naslednji vključitvi. Ta nastavitev ne bo obveljala nemudoma.
Če želite, da jakost IR-osvetljevalca, ki jo nastavite, obvelja nemudoma, uporabite gumb, na katerem je oznaka ‘IR’ (izbran morate imeti črno-bel način).

➔ Auto recording – Avtomatsko snemanje

V meniju izberite ‘Auto Recording – avtomatsko snemanje’ z gumbom ‘OK’. Izberite ‘ON – vključeno’, če želite, da je avtomatsko snemanje vključeno ob naslednji vključitvi naprave.

➔ Loop recording – Ciklično snemanje

V meniju izberite ‘Auto Recording – ciklično snemanje’ z gumbom ‘OK’. V tem načinu se, medtem ko snemate, zapis vedno znova prepisuje glede na izbrani časovni interval – 3, 5, ali 10 minut. Izberite ‘Off – izključi’, če želite izključiti ciklično snemanje.

➔ Date stamp – izpis datuma na videoposnetkih

V meniju izberite ‘Date stamp – izpis datuma na videoposnetkih’ z gumbom ‘OK’. Izberite ‘ON – vključeno’, če želite, da se na posnetih videoposnetkih v spodnjem desnem kotu vidita datum in ura.

➔ Record Audio – Snemanje zvoka

V meniju izberite ‘Record audio – snemanje zvoka’ z gumbom ‘OK’. Če želite, da naprava snema tudi zvok, izberite ‘ON – vključeno’.

➔ Beep sound – Snemanje zvoka gumbov

V meniju izberite ‘Beep sound – snemanje zvoka gumbov’ z gumbom ‘OK’. Izberite ‘ON – vključeno’, če želite, da naprava ob snemanju posname tudi zvok, ki nastane ob pritiskanju gumbov.

➔ Wi-Fi

Z gumbom ‘OK’ v meniju izberite ‘Wi-fi’. Izberite ‘ON – vključi’, če želite vključiti Wi-fi ali ‘OFF – izključi’, če želite izključiti Wi-fi. Medtem ko je Wi-fi vključen, med opazovanjem ne morete odpreti menija. Pridržite gumb ‘Wi-fi’, če želite izključiti Wi-fi.

➔ Exposure – Prilagajanje svetlosti

V meniju izberite ‘Exposure – Prilagajanje svetlosti’. Na voljo imate možnosti +2/3, +1/3, +0.0, –1/3. Izbiro potrdite z gumbom ‘OK’.

➔ Language – jezik

V meniju izberite ‘Language – jezik’ z gumbom ‘OK’. Na voljo so sledeči jeziki – angleščina, francoščina, španščina, portugalščina, nemščina, italijanščina, kitajščina, ruščina in češčina.
Izberite želeni jezik z gumbom ‘OK’.

➔ Date/Time – datum/čas

V meniju izberite ‘Date/Time – datum/čas’ z gumbom ‘OK’. Nastavite Leto (year), mesec (month), datum (date), uro (hour), minute (minute) in sekunde (second). Za nastavitev vsake posamezne vrednosti uporabite gumba +/–. Nastavitev potrdite z gumbom ‘OK’. Izberite želen format prikazovanja datuma (z gumboma +/–). Na voljo so tri opcije: ‘YY/MM/DD – leto/mesec/dan; MM/DD/YY – mesec/dan/leto; DD/MM/YY – dan/mesec/leto’.

➔ Format – formatiranje

V meniju izberite ‘Format – formatiranje’ z gumbom ‘OK’. Izberite ‘Internal memory – notranji spomin’, če želite izbrisati vse datoteke na notranjem spominu. Izbiro potrdite z gumbom ‘OK’. Izberite ‘Cancel – prekliči’, če želite preklicati formatiranje. Če želite izbrisati vse podatke na SD-kartici, izberite ‘SD-card – SD-kartica’. Pred formatiranjem se prepričajte, da na napravi ni kakšnih pomembnih podatkov (posnetkov), saj bodo izbrisani.

➔ Default setting – Vrnitev na privzete nastavitve

V meniju izberite ‘Default setting – vrnitev na privzete nastavitve’, če želite, da se naprava povrne na privzete nastavitve. Izbiro potrdite z ‘OK’. Izberite ‘Cancel – prekliči’, če želite preklicati vrnitev na privzete nastavitve.

➔ Version – Različica

V meniju izberite ‘Version – različica’, če želite pogledati, katera različica programske opreme je naložena na vaši napravi.

BLIŽNJICE

 • Med opazovanjem pridržite gumb ‘IR’, če želite preklopiti med barvnim in črno-belim načinom.
 • Pridržite gumb ‘Wi-fi’, če želite vključiti oz. izključiti Wi-fi.
 • Pridržite gumb ‘MENU’, če si želite ogledati video posnetke, shranjene na SD-kartici.
 • Pritisnite gumb ‘OK’, če želite preklopiti med načinom fotografiranja in snemanja.
 • Pritisnite gumb ‘–’, če želite aktivirati digitalni zoom. Pritisnite gumb ‘+’, če želite vključiti/izključiti laser.

SPECIFIKACIJE

Model NV 007
Povečava 4x–14x
Ločljivost slik 2608×1944
Prilagodljivost adapterja Vsi strelni daljnogledi s premerov okularja 45 mm ali manj
Ločljivost videov 1920×1080
Ločljivost zaslona 800×600
Napetost
Baterija 18650×1
Valovna dolžina snopa svetlobe IR-osvetljevalca 850 nm
Spomin TF-kartica, SD-kartica
Ostrenje Od 3 cm do neskončnosti
Teža 250 g
Osveževanje slike 30 slik na sekundo
Dimenzije 106x97x47
Moč IR-osvetljevalca 5 W
Življenjska doba baterije > 8 ur
Način povezave Wi-fi
Domet IR-osvetljevalca 200 m
Format videposnetkov .avi

GARANCIJA

Garancija krije okvare, povezane z napakami na ohišju in na programski opremi. Garancijska doba je 1 leto.

Pomembno:
Izpostavljanje naprave močni svetlobi, npr. soncu ali laserju, lahko pusti poškodbe na notranjih delih naprave. Pri tovrstnih poškodbah ne morete uveljavljati garancije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja