Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, 9000 SC, 9000 SC-NV navodila za uporabo

Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, 9000 SC, 9000 SC-NV navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, 9000 SC, 9000 SC-NV so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, SC, SC-NV navodila za uporabo

Baterija

Napravo napaja ena 2L76 ali DL1/3N (3V) litijska baterija.

Namestitev baterije: pokrovček za baterijo (slika 1/2) zavrtite v levo in ga odstranite ter vstavite baterijo tako, da bo pozitivna (+) polariteta obrnjena proti pokrovčku.

Pozor! Pri zamenjavi baterije preverite, da je o-tesnilo prisotno in nepoškodovano, saj lahko v nasprotnem primeru pride do uhajanja vode v napravo in s tem do poškodbe elektronskega vezja.

Na predalček za baterijo namestite pokrovček, ter ga v smeri urinega kazalca zategnite. Zavrtite stikalo (slika 1/4) v desno, poglejte skozi napravo in preverite ali je ciljna pika prisotna.

Namestitev na orožje

Aimpoint rdeče pike so zasnovane tako, da omogočajo namestitev na skoraj katerikoli tip puške.

Nekateri modeli so opremljeni z enim ali dvema obročkoma, za druge modele pa jih je potrebno dokupiti.

Pri uporabi dveh ločenih baz (Weaver/Picatinny) na orožju poskrbite, da bosta vzporedni in poravnani. Nato na baze pritrdite primerne obročke. Pri uporabi dveh obročkov se prepričajte, da bo razdalja med njima primerna glede na napravo.

Opozorilo: Prepričajte se, da je med spodnjim delom naprave in zgprnjim delom baze nekaj prostora.

Comp modeli: napravo na orožje pritrdite z Aimpoint 300mm obročki ali hitro snemljivo montažo. Če uporabljate 30mm obročke drugega proizvajalca, poskrbite, da pokrivajo dolžino 25 ali 25.4mm.

9000 modeli: napravo namestite na orožje s katerimi koli standardnimi 30mm obročki.

Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, SC, SC-NV navodila za uporabo


Preverite, da je naprava pravilno nameščena glede na to, ali je uporabnik desničar ali levičar (slika 2).

Ko je gumijasti pokrov (slika 1/11) nameščen na CompM3/ML3, morate napravo postaviti kot je prikazano na sliki 3 (kot je primerno za desničarje).

Aimpoint Comp C3, M3, ML3 in 9000 L, SC, SC-NV navodila za uporabo


Pri uporabi zaščitnih pokrovčkov za objektiv in okular poskrbite, da sta pravilno nameščena in ju je možno odpreti. Preverite še, da so vsi vijaki tesno priviti.

Namestitev gumijastega pokrova

Gumijasti pokrov v kompletu vsebujeta modela CompM3 in ML3. Na napravo ga lahko namestite po tem, ko ste napravo namestili v obroček/obročke.

Odstranite zaščitna pokrovčka na objektivu (slika 1/10) in okularju (slika 1/9). Sprednji deli naprave vstavite v spodnjo odprtino gumijastega pokrova (slika 1/11) in ga povlecite nazaj proti okularju (slika 3). Pazite, da ga ne povlecete premočno ali predaleč, saj se lahko v tem primeru poškoduje. Ponovno namestite zaščitna pokrovčka na okular in objektiv.

Prilagoditev ciljne točke

Aimpoint rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za prilagoditev ciljne točke potrebne le manjše nastavitve.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (na vrhu) in stransko kupolo (na desni/levi strani naprave). Odprtite zaščitna pokrovčka na objektivu in okularju, poglejte skozi napravo ter zavrtite stikalo (slika 1/4) v desno, da v centru vidnega polja zasveti rdeča pika. Odstranite zaščitna pokrovčka višinske in stranke kupole (slika 1/5).

Comp modeli: vsak zasuk kupole predstavlja 13mm/80m (4mm/25m, 16mm/100m in 32mm/ 200m).

9000 modeli: vsak zasuk kupole predstavlja 10mm/80mm (3mm/25m, 12mm/100m, 24mm/ 200m).

Za nastavitev ciljne točke v višinsko in stranko kupolo vsatvite kovace in ju zavrtite:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo (oz. v desno, če je kupola nameščena na levi strani);
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno (oz.v levo, če je kupola nameščena na levi);
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da kupol ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

Zavrtite stikalo (4) do pozicije „OFF“ v levo, da ugasnete napravo. Na objktiv in okular namestite zaščitna pokrovčka.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

10 let garancije za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja