Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Vector Optics Continental 1-10×28 FFP

Vector Optics Continental 1-10×28 FFP

Novosti pri Vector Optics v letu 2023

Na sejmu IWA 2023 smo se odpravili do razstavnega prostora podjetja Vector Optics, da bi si ogledali inovacije, ki so jih pripravili za to leto. Takoj sta nas navdušili dve izjemni posodobitvi: vključitev osvetlitve z optičnimi vlakni v nekatere serije strelnih daljnogledov, vključno s priljubljeno serijo Continental, in predstavitev širokokotnega strelnega daljnogleda iz iste linije, modela 1-10×28 FFP. V tem članku se bomo poglobili v njegove funkcije.

Vector Optics Continental 1-10×28 FFP

Taktične lastnosti daljnogleda 1-10×28 FFP

Trenutno je strelni daljnogled 1-10×28 še vedno v fazi prototipa, kar pomeni, da nekaterih funkcij, ki smo si jih lahko ogledali na razstavnem prostoru podjetja Vector Optics, morda ne bo v končni različici.

Novi model 1-10×28 se ponaša z obsežno paleto lastnosti taktičnih širokokotnih strelnih daljnogledov, kot so taktične kupole z mehanizmom »zero stop«, funkcijo zaklepanja in mehanskim indikatorjem obrata, ki ga običajno najdemo le pri dražjih modelih. Presenetljivo je, da v tem cenovnem razredu (do 1000 EUR) noben drug strelni daljnogled trenutno ne ponuja tako naprednih funkcij. Razstavljeni model je bil zasnovan s 34-milimetrsko cevjo za montažo z vrednostjo klikov 0,1 mil.

Optične lastnosti daljnogleda 1-10×28 FFP

Strelni daljnogled 1-10×28 se izjemno izkaže pri vidnem polju pri 1-kratni povečavi. Ko gledate skozenj, je črni krog okoli vidnega polja komaj opazen, kar je redko v tem cenovnem razredu. Z vidika cene je optika solidne kakovosti, kot smo pri strelnih daljnogledih serije Continental že navajeni. Križ podnevi ni povsem svetel, a glede na cenovno dostopnost daljnogleda je to razumljivo. Pri manjših povečavah se za streljanje uporablja velik osvetljen krog, pomožne namerilne črte pa so se izkazale za zelo uporabne pri uporabi strelnega daljnogleda pri večjih povečavah. Križ še ni finaliziran in se lahko še spremeni pred uradnim lansiranjem strelnega daljnogleda.

Vector Optics Continental 1-10×28 FFP

Dostopen in konkurenčen

Ta novi širokokotni taktični strelni daljnogled ne odstopa od slovesa serije Continental in ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Čeprav je še vedno v fazi prototipa, podjetje Vector Optics pričakuje, da bo na prodajnih policah v drugem četrtletju leta 2023. Zaenkrat ni znano, ali bo podjetje v paket vključilo tudi 34-milimetrske obroče Picatinny. Glede na pričakovano maloprodajno ceno okoli 650 EUR (v Evropi) bo 1-10×28 FFP Continental privlačen in konkurenčen izdelek na trgu cenovno dostopnih strelnih daljnogledov CQB.

Summary
Article Name
Vector Optics Continental 1-10×28 FFP
Description
Na sejmu IWA 2023 smo se odpravili do razstavnega prostora podjetja Vector Optics, da bi si ogledali inovacije, ki so jih pripravili za to leto. Takoj sta nas navdušili dve izjemni posodobitvi: vključitev osvetlitve z optičnimi vlakni v nekatere serije strelnih daljnogledov, vključno s priljubljeno serijo Continental, in predstavitev širokokotnega strelnega daljnogleda iz iste linije, modela 1-10×28 FFP.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja