Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Infiray Eye III

Termovizijski monokular Infiray Eye III

Novost podjetja Infiray v letu 2023

Na sejmu IWA 2023 smo imeli priložnost obiskati razstavni prostor podjetja Infiray in si ogledati njihovo najnovejšo ponudbo. Eden od vrhuncev je bila serija termovizijskih monokularjev Eye III, ki je precej izboljšana v primerjavi s prejšnjo generacijo. Poleg tega je Infiray predstavil še dva druga izdelka: TOM-X Fusion in Zoom ZH50 V2, novi termovizijski monokular serije Zoom. V tem članku se bomo osredotočili na lastnosti termovizijskega monokularja Eye III.

Infiray Eye III monokular

Ponudba modelov

Serija Eye III ponuja tri različne modele, ki so zasnovani za posebne zahteve:

  • E3 Plus:

E3 Plus z ločljivostjo senzorja 384 × 288 slikovnih pik in premerom objektiva 25 mm omogoča 3,5-kratno osnovno povečavo in razdaljo zaznavanja 1300 m. Ta model je odlična izbira za opazovanje divjadi na krmiščih, oddaljenih do 100 m.

  • E3 Max:

Podobno kot E3 Plus ima tudi E3 Max ločljivost senzorja 384 × 288 slikovnih pik. Razlikuje se po premeru objektiva in osnovni povečavi: premer objektiva je 35 mm, osnovna povečava pa 5-kratna, zato je vidno polje ožje kot pri modelu E3 Plus. E3 Max je zasnovan za daljše razdalje in se ponaša z razdaljo zaznavanja 1800 m.

  • E6+:

Najnaprednejši model v seriji je E6+, ki ponuja ločljivost 640 × 480 slikovnih pik za visokokakovostne in podrobne slike. S premerom objektiva 35 mm (kot pri modelu E3 Max) in manjšo 3-kratno osnovno povečavo ima model E6+ najširše vidno polje med vsemi tremi modeli in razdaljo zaznavanja 1800 m.

Vsi modeli iz serije Eye III imajo velikost slikovne pike 12 mikronov in frekvenco osveževanja 50 Hz, opremljeni pa so z zaslonom OLED. Vrednost NETD je < 25 mK, kar omogoča zaznavanje minimalnih temperaturnih razlik. To je še posebej koristno v slabem vremenu, npr. v dežju in megli.

Sveža oblika

Novi monokularji serije Eye III imajo novo obliko z ergonomsko zasnovo, ki izboljša uporabniško izkušnjo. Izstopa večnamensko kolesce na ohišju, ki omogoča enostavno digitalno zumiranje z vrtenjem v levo ali desno, s klikom nanj pa hiter dostop do menija. Te kompaktne in lahke naprave ponujajo dodatno udobje s funkcijo samodejnega vklopa: ko odprete pokrov objektiva, se naprava vklopi, ko ga zaprete, pa se izklopi. Tako vam v temi ni treba iskati gumba za vklop/izklop, saj za uporabo monokularja – tudi v popolni temi – potrebujete le nekaj sekund. Malce smo razočarani, da so naprave Eye III namesto iz aluminija ali magnezija izdelane iz plastike.

Infiray Eye III monokular

Druge pomembne funkcije

S termovizijskim monokularjem Eye III lahko uporabniki zajemajo slike in videoposnetke. Poleg tega jih je mogoče povezati z aplikacijo za pametni telefon in tako izboljšati njihovo funkcionalnost. Notranji pomnilnik s kapaciteto 32 GB zagotavlja veliko prostora za shranjevanje zajetih slik in videoposnetkov. Polnjenje naprave je enostavno zaradi magnetne polnilne glave, ki lahko baterijo napolni do 90 % v samo eni uri, kar je izjemno. Baterija omogoča do 8 ur neprekinjene uporabe, zato je kot nalašč za daljše izlete. Vendar pa je treba omeniti, da bi bila možnost odstranljive baterije dobrodošla, saj bi lahko uporabniki med lovom ali drugimi dejavnostmi na prostem v nekaj sekundah zamenjali izpraznjeno baterijo.

Infiray Eye III monokular

Osvežujoča posodobitev

Serija termovizijskih monokularjev Eye III podjetja Infiray je že na voljo. Cena modela E3 Plus znaša približno 1950 EUR, E3 Max stane 2150 EUR, vrhunski model E6+ pa 2750 EUR. Plastično ohišje in odsotnost odstranljive baterije sicer ponujata možnost za izboljšave, vendar je funkcija hitrega polnjenja koristna nadgradnja tretje generacije termovizijskih monokularjev serije Eye. Poleg tega sta nam všeč nova oblika in večnamensko kolesce.

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Infiray Eye III
Description
Na sejmu IWA 2023 smo imeli priložnost obiskati razstavni prostor podjetja Infiray in si ogledati njihovo najnovejšo ponudbo. Eden od vrhuncev je bila serija termovizijskih monokularjev Eye III, ki je precej izboljšana v primerjavi s prejšnjo generacijo.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja