Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35 LRF

  •  

Novi Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Če se najdete v opisu nekoga, ki uživa v preizkušanju nove športne optike, potem verjetno že nestrpno čakate, da vam pred prag dostavijo pošiljko novega termovizijskega monokularja Axion 2 XG35 LRF. XG35 model z vgrajenim laserskim daljinomerom vam do Maja 2022 žal ne more potrkati na vrata, je pa to storil na sejmu IWA & OutdoorClassics 2022. Ta novi Pulsarjev monokular zaobjema vrsto funkcij in to brez, da vam orosi oko in izsuši denarnico. Preberimo si nekaj več o teh lastnostih.

Se zanimate za Axion 2 XG35 LRF?

Axion 2 XG35 LRF, vir: Pulsar

Fizične lastnosti

Izgled je v primerjavi z ostalimi Axion modeli nekoliko drugačen, je pa ta še vedno izdelan iz magnezija, kateri notranjost monokularja obvaruje pred udarci, padci, vlago, toploto in mrazom. LRF-različica je opremljena z dodatnim gumbom za merjenje razdalje, kar je bila prava odločitev s strani Pulsarja. Kar zadeva kakovost izdelave, ima ime Pulsar še zmeraj vodilno vlogo, saj je korak pred vsemi.

Axion 2 XG35 LRF je majhen in lahek, saj tehta 300g, njegov brat brez vgrajenega laserskega daljinomera pa še manj (je tudi bolj cenovno dostopen). Naprava je zaradi zasnove in razporeditve gumbov bolj enostavna za desničarje. Monokular je popolnoma vodoodporen (IPX7) in izdelan kot nalašč za konstantno in pogosto uporabo.

Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Optične lastnosti

Ta razširitev serije Axion nam ponuja vgrajen laserski daljinomer, ki izmeri razdalje do 1000 m, toploto pa zazna do 1750 m. Odlična nadgradnja pa je tudi senzor z ločljivostjo 640×480 pikslov in 12µm razdalje med piksli. Senzor je podoben tistim na XP modelih, ki jih najdemo pri seriji Helion z manjšim objektivom (32 mm), kar zagotavlja vrhunsko kakovost slike. Monokular ima variabilno povečavo od 2,5x do 20x – to pomeni, da ima 8x digitalni zoom – česar posledica je bolj ostra slika in hitrejše prepoznavanje tarče.

Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Delite svoje izkušnje

Kot pravijo pri Pulsarju, boste z novim Axion-om XG35 sedaj lahko snemali videoposnetke in fotografirali, kar pri njegovem predhodniku XQ38 LRF ni bilo možno. Wi-Fi povezava omogoča, da Axion 2 XG35 povežete s pametnim telefonom Android in iOS preko mobilne aplikacije Stream Vision 2. Aplikacija uporabniku dovoli daljinsko upravljanje naprave, posodobitev vdelane programske opreme in deljenje na tisoče fotografij in ur posnetkov.

Pulsar Axion 2 XG35 LRF

Specifikacije

Senzor NETD, mK <40
Razdalja med piksli, μm 12
Tip zaslona AMOLED
Ločljivost zaslona, piksli 1024×768
Ločljivost senzorja, piksli 640×480
Vgrajen pomnilnik, GB 16
Povečava, x 2.5-20
Domet zaznavanja, m 1750
Domet merjenja, m 1000
Tip baterije APS5
Življenjska doba baterije, ur 7

Naprava uporabniku omogoča tudi izbiro med 8 različnimi barvnimi načini:

  • White Hot
  • Black Hot
  • Red Hot
  • Rainbow
  • Ultramarine
  • Red Monochrome
  • Sepia
  • Violet

Pulsar Axion 2 XG35 LRF | Poročilo iz IWA 2022

Ekipa Optics Trade je na IWA & OutdoorClassics obiskala tudi Pulsarjevo stojnico. Tukaj je vse, kar morate vedeti o Pulsar Axion XG35 LRF.

Zaključek

To evropsko podjetje stremi h konstantni izboljšavi športne optike, točno to pa mu je uspelo z novim Axionom.  Življenjska doba baterije je podaljšana do 7 ur, kar je sijajno, saj mora APS5 baterija napajati senzor z ločljivostjo 640×480. Da XG35 LRF dobite v roke (za okoli 2.900€) boste morali počakati do Maja 2022. Slika, ki jo ponuja, je izjemno svetla, in zdi se, da je svetla tudi prihodnost tega monokularja.

Vam je zmanjkalo APS5 baterij?

Galerija slik

Summary
Article Name
Termovizijski monokular Pulsar Axion 2 XG35 LRF
Description
Pulsar je nov termovizijski monokular Axion 2 XG35 LRF predstavil na letošnjem IWA & Outdoorclassics sejmu. Na voljo bo maja 2022.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja