Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Strelni daljnogled Zero Compromise 8-40×56

Strelni daljnogled Zero Compromise 8-40×56

Zero Compromise Optic 8-40×56 je najnovejši visokokakovosten daljnogled za strelce na dolge razdalje te cenjene blagovne znamke. Podjetje Zero Compromise Optic je bilo ustanovljeno leta 2018 in takoj po vstopu na trg navdušilo z neverjetnimi izdelki. Strelni daljnogledi tega avstrijskega proizvajalca se ponašajo z vrhunskimi lastnostmi, kot so izbirna barva osvetlitve, natančen zaklepni mehanizem in izpopolnjen dizajn.

 

Fizične lastnosti

 • 36-milimetrska optična os
 • kupole z zaklepom
 • oddaljenost očesa: 90 mm
 • nastavljiva paralaksa ➞ 15 metrov do – ∞

ZCO 840 ima 36-milimetrsko optično os za čim večji razpon nastavitve klikov (26 MIL po višini, 16 MIL po smeri). Daljnogled pa je kljub veliki konfiguraciji povečave in široke, 56-milimetrske leče objektiva precej kratek.

Obsežna konstrukcija bo marsikaterega strelca odvrnila od tega ZCO modela, vendar nič zato. Kot že ime pove, proizvajalec ne pristaja na kompromise.  Standard 36-milimetrskih montažnih rešitev na trgu je visok, tako da boste težko zgrešili. Prednjačijo pa seveda INNOmount, Recknagel in EAW.

Vrhi kupol so nabrazdani za lažji oprijem, vse črtice pa so označene s kontrastno belo barvo za lažjo orientacijo in pravilno štetje klikov v stresni situaciji. Korak nastavitve križa je 0.1 MIL, kar zagotavlja natančnost pri strelu na dolge razdalje. Paralaksa je nastavljiva od 15 metrov do neskončnosti.

Mere modela ZCO 840

Zero Compromise Optic 8-40×56 – mere modela (vir: slike ZCO)

Optične lastnosti

 • križ v 1. goriščni ravnini
 • visok razpon povečave 8-40x 
 • jasna slika ➞ ostri robovi in barvni kontrast
 • 5-kratni zoom
 • 92-odstotna permeabilnost svetlobe

Daljnogled je prodajno usmerjen na ameriški trg, kjer velja načelo “večje je boljše”. Vendar pa je to tudi največja pomanjkljivost daljnogleda. Za večino preciznih strelskih tekmovanj bi bil primeren zmernejši obseg povečave kot je 8-40x. Tudi vidno polje je zgolj 4,6 m – 1 m na 100 metrov.

Zero Compromise Optic 8-40×56 (vir: slike ZCO)

Vsi križi so v 1. goriščni ravnini. Barva osvetlitve je izbirna, saj lahko uporabniki preklopijo med rdečo in zeleno. Uporabnik si barvo izbere tako, da premakne pločevinasto iglo pod pokrovčkom baterije na črko “R” ali “G”. Enak korak je potreben za aktivacijo samodejnega izklopa osvetlitve.

ZCO 840 je na voljo v 4 križih:

   1. MPCT1
   2. MPCT2
   3. MOCT3x
   4. MOA

križ MPCT1

križ MPCT2

Namerilni križ MPCT1 je najboljša izbira za strelce, ki želijo enostaven MIL križ s čistimi linijami. Če vas zanima tudi neposredna okolica tarče, je namerilni križ MPCT1 zagotovo prava izbira. Prekrivanje s tarčo je minimalno, natančno poravnavo pa zagotavlja plavajoča pika na sredini.

Druga izbira je namerilni križ MPCT2 v tipični obliki jelke, ki je priljubljen zlasti med tekmovalnimi strelci. Razmik med črticami je povsod 0,2 MIL, zato je računanje klikov hitro in enostavno.

križ MPCT3X

križ MOA

Križ MPCT3X je združuje elemente MPCT1 in MPCT2, vendar ima tudi povsem svoje odlike. Delo z MPCT3X je hitro in natančno. Zgornja polovica namerilnega križa je skoraj popolnoma brez črt (vertikala se dvigne le do 0,4 MIL). Spodnja polovica ima inovativen mrežasti vzorec pik v razmiku 0,2 MIL.

Četrta izbira je vsem dobro poznan MOA križ.

Tehnične podrobnosti

Zero Compromise Optic 8-40×56
Povečava: 8-40x (5-kratni zoom)
Premer: 36 mm
Pomik: 0.1  MIL
Maks. pomik križa po višini: 280 cm / 100 m
Maks. pomik križa po smeri: 160 cm / 100 m
Vidno polje: 4.6 m – 1 m / 100m
Oddaljenost očesa: 90 mm
Paralaksa: 15m – ∞
Osvetlitev: rdeča & zelena
Država porekla:  Avstrija

 

Zero Compromise Optic 8-40×56 je na voljo za 4.159,00 €. Če oklevate pred investicijo v daljnogled relativno neznanega proizvajalca, vam ni treba skrbeti. Podjetje ZCO so ustanovili ljudje, ki so si desetletja delovnih izkušenj nabrali pri proizvajalcih daljnogledov kot sta Kahles in Nightforce.

Galerija slik

Summary
Article Name
Zero Compromise Optic 8-40x56
Description
Zero Compromise Optic 8-40x56 je najnovejši visokokakovosten daljnogled za strelce na dolge razdalje te cenjene blagovne znamke. Strelni daljnogledi tega avstrijskega proizvajalca se ponašajo z vrhunskimi lastnostmi, kot so izbirna barva osvetlitve, natančen zaklepni mehanizem in izpopolnjen dizajn.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja