Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Sightron SII 36×42 BRD

Sightron SII 36×42 BRD

Uvod

Sightron je japonsko podjetje s sedežem v Youngsvillu, North Carolina, ZDA. Ustanovljeno je bilo leta 1993, zaradi izdelkov z dobrim razmerjem med kvaliteto in ceno pa je kmalu postalo priljubljeno. Desetletje po ustanovitvi je Sightron predstavil strelni daljnogled s fiksno povečavo za benchrest – SII 36×42 BRD.

Sightron SII 36×42 BRD

Sightron SII 36×42 BRD

Ta strelni daljnogled je bil predstavljen leta 2002, zaradi svoje edinstvenosti in priljubljenosti pa je v Sightronovi ponudbi še danes. Različica, ki jo je možno kupiti, se od prvotnega modela razlikuje zgolj v zasnovi križa. Prva serija je vsebovala križ, narejen iz žic, pri drugi pa je križ jedkan v steklo. Kvaliteta je na izjemno visokem nivoju, v tem cenovnem rangu (549 €) pa temu strelnemu daljnogledu trenutno (2019) ne more konkurirati praktično noben izdelek. Ta model je bil prvi pravi konkurent popularnemu Weaverju T-series 36×40, ki pa so ga nedavno prenehali izdelovati.

Sightron SII 36×42 BRD

Ta strelni daljnogled je zasnovan za uporabo na benchrest puškah s strelivom na centralni in robni vžig. Je odlična izbira za tiste, ki želijo preciznost. Odlikuje ga izjemno visoka, 36x fiksna povečava, ki uporabniku omogoča dober pogled na tarčo.

Sightron SII 36×42 BRD

Ostrina slike se nastavlja z obročem za nastavljanje paralakse, ki se nahaja na objektivu. Omogočeno je nastavljanje od 15 jardov (13.7 metrov) do neskončnosti, kupolo pa je mogoče zavrteti za 720 stopinj (2 polna obrata). Zaradi velikega razpona obroča lahko napako paralakse odpravimo z izjemno natančnostjo, kar na koncu preverimo s premikanjem očesa pred okularjem (če se križ ne premika glede na tarčo, smo napako paralakse uspešno odpravili). Edinstvena lastnost tega strelnega daljnogleda je funkcija zaklepanja na obroču za nastavljanje paralakse – na tekmovanjih uporabniku ni potrebno skrbeti, da bi se obroč med streli premikal.

Sightron SII 36×42 BRD

Sightron SII BRD 36×42 je narejen iz enega kosa aluminija. Cev je premera 25.4 mm (1 inča), notranjost pa je dobro zatesnjena in polnjena s suhim dušikom, ki preprečuje notranje rošenje pri nizkih temperaturah. S 490 grami je strelni daljnogled izjemno lahek.

Sightron SII 36×42 BRD

Na strelnem daljnogledu so športne kupole, kar pomeni, da so ozke, izbočene in pokrite. Kliki 1/8 MOA omogočajo natančno nastrelitev. Križ je izjemno tanek, kar je v tem cenovnem razredu prava redkost, pika na sredini križa pa z velikostjo 1/8 MOA omogoča natančno namerjanje. Na voljo je 75 MOA (22 MIL) pomika po višini, kar uporabnikom dovoljuje streljanje na daljše razdalje. Sightron je vse leče premazal z večslojnimi premazi in s tem zagotovil jasno in svetlo sliko, polno barv.

Sightron SII 36×42 BRD

Zaključek

Četudi je Sightron SII 36×42 BRD na trgu že skoraj 20 let, še vedno prepriča. Je odlična izbira za streljanje na papirne tarče. Zahvaljujoč visoki povečavi so zadetki na tarčah dobro vidni.

Galerija slik

Summary
Article Name
Sightron SII 36x42 BRD
Description
Na strelnem daljnogledu so športne kupole, kar pomeni, da so ozke, izbočene in pokrite. Kliki 1/8 MOA omogočajo natančno nastrelitev. Križ je izjemno tanek, kar je v tem cenovnem razredu prava redkost, pika na sredini križa pa z velikostjo 1/8 MOA omogoča natančno namerjanje.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja