Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Vortex Venom navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex Venom navodila za uporabo

Rdeče pike Vortex Venom so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Rdeče pike Vortex Venom navodila za uporabo

Lastnosti

 • Protiodbojni premaz na površini leč za svetlejši pogled.
 • ArmorTek® ščiti zunanje leče pred praskami, oljem in umazanijo.
 • Vodoodporen.
 • Odporen na udarce.

A – vklop naprave; povečanje osvetljenosti

B – izklop naprave; zmanjšanje osvetljenosti

C – pokrovček (prostor) za baterijo

D – višinski vijak za nastavitev rdeče pike

E – stranski vijak za nastavitev rdeče pike

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Zaščitni pokrovček

Med uporabo ali nastavitvijo Vortex Venom rdeče pike odstranite zaščitni pokrovček. Prosimo upoštevajte, da se z namestitvijo pokrovčka naprava ne ugasne.

Namestitev baterije

Če želite namestiti ali zamenjati baterijo odstranite pokrov baterije (C) tako, da ga zavrtite v nasprotni smeri urinega kazalca. CR1632 baterijo vstavite v okrogel prostor za baterijo, tako, da je pozitivna stran („+“) obrnjena navzgor. Ponovno namestite pokrov baterije in ga tesno (vendar ne premočno) privijte v desno smer.

Rdeče pike Vortex Venom navodila za uporabo

Vklop

Za vklop naprave pritisnite gumb s puščico navzgor (A) ali s puščico navzdol (B). Za izklop pa pritisnite in 5 sekund držite gumb s puščico navzdol (B).

Nadzor osvetlitve

Vortex Venom rdeča pika ima dva načina osvetlitve: „Auto“ (samodejni) in „Manual“ (ročni). Samodejni način poveča/zmanjša osvetljenost glede na pogoje osvetlitve prostora. Za ohranitev baterije se naprava po 14 urah samodejno ugasne.

Z ročnim načinom pa osvetljenost z uporabo gumbov „gor“ (A) in „dol“ (B) nastavlja uporabnik sam. Naprava se sama ne ugasne. Za vklop samodejnega načina pritisnite in držite gumb A dokler pika ne zasveti trikrat. Za vklop ročnega načina pritisnite in držite gumb A dokler pika ne zasveti dvakrat.

Nastavitev rdeče pike

Naprava ima za prilagoditev rdeče pike višinski (D) in stranski (E) vijak. Vsak zasuk (klik) vijaka bo premaknil ciljno točko (rdečo piko) za 1MOA.

 • za premik v desno – zavrtite stranski vijak v levo;
 • za premik v levo – zavrtite stranski vijak v desno;
 • za premik navzgor – zavrtite višinski vijak v levo;
 • za premik navzdol – zavrtite višinski vijak v desno.

Opozorilo! Z napravo nikoli ne glejte neposredno v sonce ali katerikoli drug optični instrument, saj si lahko hudo in trajno poškodujete vid.

Pritrditev naprave na orožje

Naprava je iz tovarne dobavljena z nizko montažno bazo, ki se spaja s Picatinny letvijo.

Opozorilo: če vaše orožje še ni opremljeno s Picatinny letvijo, jo lahko kupite pri mnogih trgovcih s strelnim orožjem.

 1. S priloženima vijakoma na napravo pritrdite nizko montažno bazo.
 2. Pritrdite napravo na Picatinny letev na orožju, pri tem pa pazite, da je bradavica za preprečevanje premika ob odsunu trdno nameščena v utoru baze.
 3. Preverite, da je objemka popolnoma zaprta in objema zunanjost baze.
 4. Napravo pritisnite navzdol proti orožju in naprej proti ustju orožja ter s pomočjo priloženega inbus ključa privijte vijak objemke.

Možnosti pritrditve:

Z napravo je dobavljena nizka montažna baza. Lahko pa uporabite še dvižno montažo (ki jo je potrebno dokupiti) s katero vašo napravo nastavite na pravilno višino za AR-15 puške.

Za več montažnih možnosti preverite spletno stran: www.vtxoptics.com

Nastrelitev

Po pritrditvi naprave, bi bilo dobro, da se opravi še začetna nastrelitev na razdalji 23 metrov. Končna nastelitev se lahko opravi na želeni razdalji (23 – 46 m).

Pred nastrelitvijo se prepričajte, da sta višinska in stranska zaklepna vijaka dobro privita. Na razdalji 23m čimbolj natančno ustrelite 3 zaporedne strele. Za primerjavo in nastavitev rdeče pike (gor, dol, levo ali desno) uporabite center teh treh strelov. Na 23 m en obrat vijaka pomeni premik za 6,35 mm.

Na poljubni razdalji (23 – 46m) ustrelite 3 zaporedne strele. Za primerjavo in nastavitev rdeče pike (gor, dol, levo ali desno) uporabite center teh treh strelov. Na 46 m en obrat vijaka pomeni premik za 7,2 mm.

Za potrditev nastavitev ustrelite še tri strele. Po potrebi ponovite. Poskrbite, da so vsi montažni in zaklepni vijaki tesno priviti.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

10 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja