Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Nikon Monarch Dot Sight VSD navodila za uporabo

Rdeče pike Nikon Monarch Dot Sight VSD navodila za uporabo

Rdeče pike Nikon Monarch Dot Sight VSD so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Sestavni deli

Rdeče pike Nikon Monarch Dot Sight VSD navodila za uporabo
Rdeče pike Nikon Monarch Dot Sight VSD navodila za uporabo

1 – objektiv

2 – okular

3 – višinska kupola

4 – pokrov za višinsko kupolo

5 – stranska kupola

6 – pokrov za stransko kupolo

7 – gumb za nastavitev osvetljenosti ciljne točke

8 – pokrovček za baterijo

9 – gumb za izbiro velikosti ciljne točke

Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) baterija.

S prsti primite gumb (7), v zarezo pokrovčka za baterijo (8) vstavite kovanec in ga zavrtite v nasprotni smeri urinega kazalca. Vstavite baterijo, pri tem pa pazite na pravilno polariteto – pozitivna stran (+) naj bo obrnjena navzgor. Namestite pokrov in ga s pomočjo kovanca zategnite v desni smeri. Zavrtite gumb (7) do želene jakosti osvetljenosti ciljne točke.

Pritrditev naprave

Nikon Monarch Dot Sight ima vgrajeno montažo. Napravo na orožje namestite tako, da bo višinska kupola na vrhu naprave in stranka kupola na desni strani.

Prilagoditev ciljne točke

Orožje s pritrjeno napravo postavite na ravno in trdno podlago. Z zasukom gumba 9 izberite primerno velikost ciljne točke. Z zasukom gumba 7 izberite želeno jakost osvetlitve ciljne točke (zasuk v desno pojača osvetljenost, zasuk v levo pa jo zmanjša; „1“ pomeni, da je točka najmanj osvetljena, „11“ pa, da je najsvetlješa). Odstranite zaščitna pokrovčka (4, 6) obeh prilagoditvenih kupol (3, 5). Poglejte skozi napravo, preverite položaj ciljne točke ter ga popravite, če je le-to potrebno:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransk kupolo v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Po vsaki prilagoditvi ali pred vsakim strelom zategnite zaklepni vijak (v desno), da zaklenete ciljno točko (7B).

1 klik (zasuk) predstavlja premik točke za 1 MOA, kar je približno 25,4mm/ 92m.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje.

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

1 leto garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optics Trade d.o.o.

Pirnikova ulica 5

2310 Slovenska Bistrica

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja