Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Bushnell AR Optics TRS-25 in Trophy TRS-25 navodila za uporabo

Rdeče pike Bushnell AR Optics TRS-25 in Trophy TRS-25 navodila za uporabo

AR Optics TRS-25

Trophy TRS-25

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Bushnell AR Optics TRS-25 in Trophy TRS-25 so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Slika 1

Rdeče pike Bushnell AR Optics TRS-25 in Trophy TRS-25 navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) litijska baterija.

Namestitev baterije: odvijte (v levo smer) in odstranite pokrovček za baterijo (slika 1/A). Vstavite baterijo tako, da bo s pozitivno (+) polariteto obrnjena proti pokrovčku. Ponovno namestite pokrovček in ga v desni smeri s pomočjo kovanca privijte. Z zasukom gumba (slika 1/B) v desno vklopite napravo in preverite, ali ciljna točka sveti.

Namestitev na orožje

Trophy TRS-25

Throphy TRS-25 rdeče pike so zasnovane za namestitev na večino orožij z MIL-Std 1913 Picatinny ali Weaver letvijo. Če vaše orožje nima letve ali pa celo ne podpira montažo letve, se posvetujte z vašim prodajalcem ali puškarjem.

Z uporabo priloženega inbus ključa zrahljajte gred tako, da se bo zapah lahko ovil okoli Picatinny/ Weaver letve. Napravo nato pritrdite na letev orožja in preverite, da se gred prilega utoru letve ter zategnite gred. Pri uporabi zaščitnih pokrovčkov se prepičajte, da so pravilno nameščeni in jih lahko enostavno odprete/ odstranite.

AR Optics TRS-25

AR Optics modeli so opremljeni z visokim montažnim blokom, kar napravi omogoča pravilno višino za doseganje najboljših rezultatov z uporabo pušk tipa AR-15.

Z uporabo priloženega inbus ključa zrahljajte gred tako, da se bo zapah lahko ovil okoli letve montažnega bloka. Napravo nato pritrdite na letev bloka in preverite, da se gred prilega utoru letve ter zategnite gred. Sedaj lahko napravo skupaj z montažnim blokom pritrdite še na vaše orožje.

Popustite vijak, da bo objemka ovila zoženi del Picatinny/Weaver letve na orožju. Poskrbite, da je zožani del objemke na montažnem bloku usmerjen proti prirezanemu (poševnemu) koncu objemke in je obrnjen navzgor (slika 2/A). preverite, da je matični vijak na bloku trdno privit na objemko letve (slika 2/B). Velik matični vijak na montažnem bloku z kovancem ali izvijačem privijte za ¼ ali ½ obrata.

POZOR! Ne privijte premočno!

Slika 2

Rdeče pike Bushnell AR Optics TRS-25 in Trophy TRS-25 navodila za uporabo


Prilagoditev ciljne točke

Bushnell TRS-25 rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za prilagoditev ciljne točke potrebne le manjše nastavitve.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (na vrhu – slika 1/C) in stransko (na desni strani – slika 1/C) kupolo.

Odstranite zaščitna pokrovčka na leči in objektivu. Gumb (slika 1/B) zavrtite v desno dokler ciljan točka ni dovolj osvetljena. Odstranite zaščitna pokročka kupol (slika 1/C) in vrtite obe kupoli tako, da prilagodite položaj ciljne točke:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da vijakov ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

Gumb (slika 1/B) zavrtite v levo na pozicijo „OFF“, da napravo ugasnete, ter namestite zaščitne pokrovčke kupol ter objektiva in okularja.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje.

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

 

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

1 letO garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja