Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Rdeče pike Bushnell 1x MP in 2x MP navodila za uporabo

Rdeče pike Bushnell 1x MP in 2x MP navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Bushnell 1x MP in 2x MP so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Slika 1

Bushnell 1x MP in 2x MP navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) litijska baterija.

Namestitev baterije: odvijte (v levo smer) in odstranite pokrovček za baterijo (A). Vstavite baterijo tako, da bo s pozitivno (+) polariteto obrnjena proti pokrovčku. Ponovno namestite pokrovček in ga v desni smeri s pomočjo kovanca privijte.

Slika 2

Bushnell 1x MP in 2x MP navodila za uporabo


Gumb za izbiro načina delovanja

Z vrtenjem gumba B izbirate med tremi načini delovanja:

F („Off“) – naprava je izklopljena, namerilni križ ne glede na nastavljeno stopnjo osvetljenosti ni viden.

O („On“, ročni način) – ročni način; naprava je vklopljena, namerilni križ je viden (razen, če je stopnja osvetljenosti nastavljena na 0).

A („Avtomatski način“) – če je naprava v normalni poziciji (za streljanje) je vklopljena, prav tako je viden tudi namerilni križ (razen, če je stopnja osvetljenosti nastavljena na 0). Če pa napravo nagibate za več kot 45° v katerokoli drugo pozicijo oz.smer, se naprava po 7 sekundah samodejno ugasne, namerilni križ ni viden. Ko napravo ponovno nagibate v pozicijo za streljanje, se samodejno vklopi, namerilni križ je ponovno viden.

Izbira namerilnega križa

Z vrtenjem gumba C lahko izbirate med štirimi različnimi namerilnimi križi:

– 65 moa krog s 3 moa veliko piko

– crosshairs („+“ ikona)

– 10 moa Dot (velika pika)

– 3 moa Dot (mala pika)

Jakost osvetlitve

Z vrtenjem gumba A (gumb na katerem je pokrovček za baterijo) lahko spreminjate osvetljenost namerilnega križa. Izbirate lahko med 12 jakostmi: na poziciji „0“ je neviden, na poziciji „11“ pa je najsvetlješi.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje.

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

 

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

1 letO garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja