Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Rdeče pike - Novosti » Rdeča pika Steiner MPS (Micro Pistol Sight)

Rdeča pika Steiner MPS (Micro Pistol Sight)

Steiner je nemški proizvajalec z dolgoletnimi izkušnjami na trgu športne, navtične in vojaške optike. Nova rdeča pika Steiner Micro Pistol Sight (MPS) bo navdušila predvsem tekmovalne strelce, primerna pa je tudi za varnostne sile in taktično rabo.

Trend majhnih, zaprtih rdečih pik za pištole se je začel leta 2018, ko je Aimpoint predstavil prvi model Acro, s čimer je ustvaril novo kategorijo izdelkov. Te pike so noro priljubljene, saj LED diodi nobena umazanija, prašni delci ali močan dež ne pride do živega.

Rdeča pika Steiner MPS (Micro Pistol Sight) (vir slike: Steiner Optik)

Izdelke Steiner odlikuje zanesljivost v najtežjih pogojih. Trdna konstrukcija pike MPS zdrži največje odsune, vse do 1000 g. Z izjemo mehkih stranskih gumbov +/-, je pika v celoti izdelana iz kovine. Trpežna konstrukcija je okrepljena z debelimi stranskimi stenami in zaščitno kovinsko tendo, ki lečo varuje pred nenamernimi udarci.  Leča je nekoliko zamaknjena in vstavljena pod kotom,  njene dimenzije pa so 20 x 16 milimetrov.

Rdeča pika Steiner MPS tehta 58 gramov.

Pozornost pritegne prostor za baterijo CR1632, ki je na vrhu naprave. Steiner je prvo podjetje, ki je izdelalo zaprto mikro piko s to umestitvijo baterije. Ob straneh naprave tako ostane več prostora za upravljalne gumbe. Prednost rdečih pik s baterijo na vrhu ali ob strani je, da uporabniku naprave ni potrebno odstraniti z orožja ob vsaki menjavi baterijskega kovanca.

Rdeča pika Steiner MPS (Micro Pistol Sight) (vir slike: Steiner Optik)

Notranjost naprave je popolnoma zatesnjena s suhim dušikom. LED dioda je tako zaščitena pred vdorom vlage. Steiner MPS  lahko potopite do globine 10 metrov in naprava bo nemoteno delovala dalje.

Velikost rdeče osvetljene pike je 3,3 MOA. Jakost lahko prilagodite s pritiskom na mehka stranska gumba -/+. Steiner MPS nudi 8 stopenj intenzivnosti, od tega sta dve kompatibilni z nočno optiko. Izbrano stopnjo lahko tudi “zaklenete” s daljšim pritiskom na oba gumba hkrati.

Baterija CR1632 lahko zdrži do 13.000 ur pri srednji svetlosti. Osvetlitev se bo samodejno izklopila po 13 urah, kar bo pozabljivim uporabnikom prihranilo nekaj časa pred prvo menjavo. Seveda pa lahko to funkcijo tudi onemogočite.

Rdeča pika Steiner MPS (Micro Pistol Sight) – uporaba z obema očesoma (vir slike: Steiner Optik)

Zahvaljujoč 1-kratni povečavi lahko Steiner MPS uporabljate z obema odprtima očesoma.  Naraven pogled skozi piko pa ni samo bolj udoben, omogoča nam popolno zavedanje situacije v vsakem trenutku.

Montaža pike je enostavna. Steiner MPS ima enak profil (ang. footprint) kot prej omenjeni Acro. To je dobra odločitev s strani proizvajalca, saj Steiner cilja na isti segment uporabnikov kot švedski Aimpoint. Na trgu pa je tudi veliko ustreznih montaž. V škatli z izdelkom je tudi ploščica za montaže tipa Docter Sight. S priloženo ploščico Steiner MPS tehta 94 gramov.

Tehnične specifikacije

Steiner MPS (Micro Pistol Sight) Red Dot
SKU: 8700000025
Križ: rdeča pika, velikost 3.3 MOA
Leča: 20 x 16 mm
Pomik na klik: 1 MOA
Največji pomik: 90 MOA
Jakost osvetlitve: ročna prilagoditev, 8 stopenj (6x dan/noč, 2 združljivi z NV)
Paralaksa: 50m
Baterija: CR1632, neprekinjeno delovanje do 13.000 ur
Operating temperature range: od -40°C do +63°C
Teža: 58 g
Garancija: 10 let (2  leti na elektronske komponente)

Priloženi dodatki

  1. ploščica za montaže tipa Docter Sight
  2. baterija CR1632
  3. zvezdasti (torx) imbus ključ
  4. univerzalen navorni ključ
  5. vijaki T10 (4x)
  6. čistilna krpica

 

 

Garancija na ta model je 10 let od nakupa (2 leti na elektroniko). To je več, kot vam lahko ponudi večina proizvajalcev rdečih pik.

Steiner MPS (Micro Pistol Sight) stane nekaj manj kot 500 € in je vreden denarja. Je dobro izdelana rdeča pika – robustna, a lažja od modelov Aimpoint Acro. LED dioda pod nobenim kotom ne ovira pogleda.

Prednost izbire naprav znamke Steiner so tudi vrhunske poprodajne storitve. Tovarna ima sedež v nemškem Bayreuthu.

 

Galerija slik

Summary
Article Name
Rdeča pika Steiner MPS
Description
Steiner je nemški proizvajalec z dolgoletnimi izkušnjami na trgu športne, navtične in vojaške optike. Nova rdeča pika Steiner Micro Pistol Sight (MPS) bo navdušila predvsem tekmovalne strelce, primerna pa je tudi za varnostne sile in taktično rabo.
Author
Publisher Name
Optik info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja