Skoči na vsebino
Domov » Nočna optika » Pulsar Stream Vision 2 – Beta

Pulsar Stream Vision 2 – Beta

Splošne informacije

Pulsar, del litovske družbe Yukon, je izdal testno različico Stream Vision 2, njihove najnovejše mobilne aplikacije za lovce, športne strelce, ljubitelje narave in druge.

Na voljo je po vsem svetu od 29. julija 2021 in jo je mogoče brezplačno prenesti iz Googla Play in  Appple App Store.

Stream Vision 2, ki ga podpirata Android in iOS, je brezplačna mobilna aplikacija, ki se brezžično poveže s športno optiko Yukon in Pulsar prek povezave Wi-Fi.

Uporabnikom nudi, da v celoti izkoristijo svoje naprave, tako da jim omogoči enostaven dostop do posodobitev vdelane programske opreme, daljinsko upravljanje nastavitev naprave in izboljša uporabniško izkušnjo s številnimi dodatnimi funkcijami.

Stream Vision 2 ni zgolj nadgradnja; aplikacija je bila čisto na novo zasnovana. Yukon obljublja izboljšano stabilnost in zmogljivost aplikacije. Zgladili pa so tudi poglavitne tehnične težave, ki so se pojavile ob uporabi SV1. Učinkovito in sodobno uporabniško izkušnjo ponuja tudi nov, preoblikovan uporabniški vmesnik programa aplikacije Vision 2. Elegantnejša oblika ni le prijetna za oko, navigacija po prenovljenih funkcijah je preprosta in hitrejša kot prej.

Največja prednost Stream Vision 2 je 16 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku za vse uporabnike, ki bodo registrirali svoje naprave v mobilni aplikaciji. Vendar to ni edina prednost uporabe Stream Vision 2, zato si oglejmo aplikacijo podrobneje.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 (vir slike: Pulsar)

Primerjava aplikacij Stream Vision 1 in Stream Vision 2

LASTNOSTI STREAM VISION 1 STREAM VISION 2
Iskalnik (Viewfinder) + +
Zasuk slike +
Upravljanje nastavitev naprave + +
Samodejna sinhronizacija z oblakom +
Neposreden Youtube video prenos  +
Balistični kalkulator + – (SV BC*)
Zaznavanje gibanja + + (v prihodnji različici)
Nadgradnja vdelane programske opreme + +
Brskalnik datotek + +
Shranjevanje v oblaku + (16 GB)
Novice +

Glavni cilj aplikacij Stream Vision 1 in Stream Vision 2 je enak: obogatiti uporabniško izkušnjo navdušencev nad športno optiko Pulsar in Yukon. Mnoge funkcije so povsem praktičnega namena, na primer posodobitve vdelane programske opreme in pa lažji dostop do nastavitev vašega Pulsar modela preko mobilne aplikacije.

Stream Vision 2 prinaša nov dizajn, skoraj vse funkcije, ki so bile že na voljo v starejši aplikaciji SV1, pa tudi peščico novih adutov, kot sta novice in brezplačno shranjevanje v oblaku Pulsar.

Funkcija zaznavanja gibanja ne bo na voljo v prvi različici Stream Vision 2. Lahko pa jo pričakujete v izboljšani podobi v poznejših posodobitvah aplikacije.

Upoštevajte, da balističnega kalkulatorja ni. Odzivi uporabnikov aplikacije Stream Vision 1 na to funkcijo so bili zelo pozitivni. Vendar pa bi integracija balističnega kalkulatorja v že tako kompleksno aplikacijo Stream Vision 2 neizogibno omejevala zahtevnost kalkulatorja.

Zato se je Pulsar odločil razviti bolj kompleksen balistični sowftare, ki ga bo kasneje izdal kot povsem samostojno aplikacijo.

Uspešni balistični programi zaznamovali prelomnico moderne dobe podjetij kot so Leica Sport Optics in Swarovski. Ne preseneča, da želi Pulsar slediti stopinjam velikanov na področju termovizije in digitalne NV optike.

Druga funkcija, ki v Stream Vision 2 ni več na voljo, je neposreden prenos v živo na Youtube kanalu. Da ne bo zmede – gledanje pretočnih posnetkov naprav Pulsar je še vedno na voljo preko prikazovalnika (ang. viewfinder).

Naprave, ki podpirajo uporabo aplikacije SV2

Večina digitalnih nočnih naprav Pulsar podpira uporabo Stream Vision 2.

Digitalne nočne naprave

 • Pulsar Forward F450/F455
 • Pulsar Forward FN450/F455
 • Pulsar Digisight Ultra N450/N455
 • Pulsar Digisight Ultra LRF N455/N450
 • Pulsar Digex N450/N455

Samo novejše generacije termovizijskih naprav omogočajo uporabo aplikacije Stream Vision

Termovizijske naprave

 • Pulsar Helion 2 XQ38F/XQ50F
 • Pulsar Helion 2 XP50 Pro*
 • Pulsar Krypton XG50
 • Pulsar Krypton FXG50
 • Pulsar Thermion (vsi modeli)
 • Pulsar Thermion 2 (vsi modeli)
 • Pulsar Trail 2 LRF XP50/XQ50
 • Pulsar Trail 2 LRF XP50A/XQ50A

(*OPOMBA: osnoven, to je “ne-Pro”, model Pulsar Helion 2 XP50 bo deloval samo s Stream Vision 1)

⇑ Zgoraj navedene naprave omogočajo uporabo Stream Vision 1 in 2.

Uporabniki lahko do nadaljnjega izbirajo med aplikacijama na podlagi lastnih zahtev. Vendar pa bodo po letu 2022 novi modeli Pulsar naprav podpirali samo Stream Vision 2.


Naprave, ki podpirajo Stream Vision 1

 • Pulsar Axion XM (vsi modeli)
 • Pulsar Axion XQ38
 • Pulsar Proton FXQ30
 • Pulsar Proton XQ30
 • Pulsar Accolade (vsi modeli)

 

Vzpostavitev povezave z napravo

Povezava naprave Pulsar preko Wi-Fi nastavitev telefona (vir slike: Optik Info)

Pulsar je spremenil uporabniški vmesnik aplikacije in uvedel bolj intuitiven dizajn.

Ker se je zaporedje številnih dejanj v aplikaciji spremenilo, bomo v ta članek vključili nove napotke. Upamo, da bo tako prehod z SV1 na SV2 še lažji.

Potek dela se na platformi iOS sploh ni spremenil, uporabniki Android telefonov pa bodo hitro opazili majhne popravke in prilagoditve.

Uporabniki Android telefonov se z aplikacijo Stream Vision ne morejo več povezati neposredno prek aplikacije, ampak samo prek Wi-Fi nastavitev telefona.

Postopek povezave je podoben Stream Vision 1.

 1. Vklopite vašo napravo Pulsar
 2. Vklopite Wi-Fi v napravi Pulsar
 3. Kliknite na Wi-Fi nastavitve v telefonu
 4. Povežite se z omrežnim imenom vaše naprave Pulsar
 5. Zaženite aplikacijo Stream Vision 2

Ob prvem zagonu Stream Vision 2 bo aplikacija ponudila koristne namige o tem, kako upravljati napravo Pulsar in jo povezati s telefonom.

Seveda je za povezavo potrebna predhodna namestitev aplikacije SV2 iz Google Play oz. Apple App Store.

Pulsar Stream Vision 2 – Povezava naprave s pametnim telefonom Android (vir slike: Optik Info)

 

Če se vam po uspešni vzpostavitvi povezave še vedno prikazuje zaslon na levi, samo kliknite na “poveži napravo” “poveži napravo” in prikazal se bo zaslon na desni.

Ko je naprava povezana, se lahko uporabnik pomika skozi prikazovalnik ali pregleda datoteke, shranjene v pomnilniku naprave.

Pomembno je poudariti, da galerija naprave in galerija nista enaki funkciji. Prva uporabniku omogoča samo dostop do datotek v notranjem pomnilniku naprave Pulsar, druga pa obenem omogoča še dostop do vseh 16 GB datotek v oblaku za shranjevanje Pulsar.

 

Iskalnik

Lovcem in opazovalcem divjadi je še posebej všeč iskalnik Stream Vision, ki vašemu telefonu ali tablici omogoča neposreden prenos na zaslon.

Za opazovanje divjadi preko SV2 iskalnika ne potrebujete lastne optike Pulsar, saj se lahko na 1 napravo poveže več uporabnikov. To je velika prednost, saj lahko napravo Pulsar namestite v vidnem polju krmilne postaje ali obore. Pretočne posnetke gibanja divjadi pa lahko nato v realnem času opazuje večje število ljudi kilometre proč, ne da bi pri tem vplivali na vedenjske vzorce živali.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Prikazovalnik (vir slike: Pulsar)

Stream Vision 2 zraven privzete vodoravne ponuja tudi navpično poravnavo posnetkov.  Čeprav se morda zdi opombe nevredno, pokončni način dejansko izboljša ergonomijo aplikacije Stream Vision. Poleg tega so lahko uporabniki zdaj bolj ustvarjalni pri snemanju svojih lovskih podvigov.

Pulsar Stream Vision 2 Beta – Iskalnik je zasnovan enako kot kamera pametnih telefonov (vir slike: Optik info)

Vmesnik viewfinder po videzu namerno spominja na nastavitev kamere pametnega telefona. Obstajata dva niza funkcij, ki se nahajajo v zgornjem in spodnjem meniju iskala Stream Vision 2.

Iskalnik SV2 –  Zgornji meni

 • Svetlost
 • Kontrast
 • Zoom
 • Slika v sliki
 • Nastavitve
Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Zgornji meni prikazovalnika (vir slike: Pulsar)

Iskalnik SV2 – Spodnji meni

 • Kamera
 • Fotoaparat
 • Galerija slik naprave
 • Načini opazovanja
  • identifikacija, gozd, kamnine
 • Barvni načini
  • hot black, hot white, red monochrome
 • Izbira namerilnega križa
 • Barva namerilnega križa
 • Svetlost namerilnega križa
Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Prikazovalnik (vir slike: Pulsar)

Senzor gibanja

Zaznavanje gibanja je zelo priljubljena funkcija aplikacije Stream Vision 1, ki bo na voljo tudi v kasnejši različici aplikacije Stream Vision 2.

Po tem, ko napravo povežejo z aplikacijo, morajo lovci svojo NV ali termovizijsko optiko Pulsar samo pritrditi na fiksno, stabilno mesto in zaslon usmeriti proti polju, krmilni postaji, gozdni jasi … povsod, kjer se pričakuje, da se bodo živali sprehajale naokoli. Vaša naprava Pulsar nato delovala enako kot varnostna kamera – ob vsakem zaznanem premiku v vidnem polju naprave, boste prejeli obvestilo na telefon.

Poleg tega lahko lovci prilagodijo nastavitev občutljivosti glede na velikost živali – naj bo to jelen, merjasec ali los. Tako senzor ne bo poročal o čisto vsakem zaznanem migljaju, kot je prhutanje kril male uharice ali skakljanje poljskega zajca. Za izboljšano natančnost senzorja morate napravo nepremično fiksirati na mesto.

Prilagodite lahko tudi opozorila na vašem pametnem telefonu. Odločite se lahko med preprostim zvokom, vibriranjem ali neposrednim prenosom. Senzor gibanja lahko tudi vklopite ali izklopite s preprostim klikom, zato vas obvestila ne bodo zasipala ob vsaki uri dneva.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 1 – Senzor gibanja (vir slike: Pulsar)

Galerija slik (naprava Pulsar)

Fotografije in video posnetke, ki so shranjeni neposredno v napravi Pulsar, si lahko ogledate tukaj.

NV in termovizijske naprave žal ne omogočajo predogledov datotek. Zato je težko hitro ugotoviti, katere datoteke je vredno hraniti ali deliti s prijatelji.

Če si želite ogledati predoglede, mora uporabnik datoteke prenesti v 4 preprostih korakih.

Z dolgim ​​pritiskom na izbirni gumb preprosto kliknite želene datoteke. Kliknite ikono za prenos v zgornjem desnem kotu menija in datoteke bodo razvrščene v čakalno vrsto za prenos na pametni telefon. Ko bodo datoteke prenesene v pametni telefon, bodo označene z novo ikono. Sedaj jih bo mogoče predogledati kot običajno.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Galerija slik v napravi Pulsar (vir slike: Pulsar)

Galerija slik (pametni telefon/tablica)

Galerija slik v telefonu vključuje 2 vrsti datotek: tiste, ki so shranjene neposredno na napravi in datoteke v oblaku.

Tudi tukaj so ikone slik in posnetkov označene s majhnimi modrimi znakci, tako da je razvidna lokacija datoteke. Zato boste vedno vedeli, katere datoteke so že sinhronizirane v oblaku in katere ne.

Pulsar Stream Vision 2 Beta – Sinhronizacija datotek iz telefona v oblak Pulsar (vir slike: Pulsar)

Novice

Pulsar je vodilni proizvajalec NV in termovizijske optike za lovce, gozdarske in ohranitvene organizacije, varnostne delavce, reševalne ekipe in navdušence na prostem.

Zato ne preseneča, da zelo vsaka napoved novih izdelkov vzbudi veliko zanimanja med ljubitelji naprav Yukon/Pulsar, poznavalci optične industrije in konkurenčimi blagovnimi znamkami. Vendar pa je težko spremljati vse, kar se dogaja na tako hitro razvijajočem se trgu. Nenehne inovacije dajejo človeku občutek, da vsak dan na trgu izide nekaj novega.

Funkcija novice vas bo obveščala o vseh novostih in novitetah iz podjetij Yukon in Pulsar v kratkih člankih. Vse nove informacije o napravah Pulsar, mejnikih podjetja, dogodkih in prireditvah, zabavne podrobnosti in še več posredovane neposredno v vašo mobilno aplikacijo Stream Vision 2.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Zadnje novice in novosti (vir slike: Pulsar)

Nastavitve aplikacije

Ta funkcija omogoča enostaven dostop do sledečih funkcij:

 • Nastavitve aplikacije
 • Nadgradnja vdelane programske opreme
 • Podatki o napravi
 • Seznam povezanih naprav
 • Prijava v oblak
 • Osebni podatki uporabnika
Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Nastavitve, seznam povezanih naprav in prijava v oblak (vir slike: Pulsar)

Nadgradnja vdelane programske opreme

Pri preverjanju podatkov o povezani napravi ima uporabnik možnost preveriti in prenesti vse posodobitve vdelane programske opreme.

Kar zadeva posodobitve vdelane programske opreme na Stream Vision 1 in Stream Vision 2, v zaporedju opravil ni razlik. Edina izboljšava je intuitiven uporabniški vmesnik SV2.

Za nemoten prenos vdelane programske opreme s strežnika Yukon morate omogočiti mobilne podatke.

Posodobitev je mogoče dokončati v nekaj preprostih korakih.

 1. Povežite vašo napravo
 2. Zaženite aplikacijo
 3. Odprite nastavitve
 4. Izberite vašo napravo
 5. Kliknite na “Najdi posodobitve”
 6. Posodobite vdelano programsko opremo
Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Napotki za posodobitev (vir slike: Pulsar)

Oblak Stream Vision 2

Stream Vision 2 uporabniku omogoča shranjevanje fotografij in videoposnetkov v skupno rabo. Datoteke lahko prenesete iz digitalne NV naprave ali termovizije na pametni telefon in nato jih delite s prijatelji prek spletnih sporočil ali storitev v oblaku.

Za dostop do brezplačne shrambe v oblaku Pulsar se mora uporabnik samo registrirati v aplikaciji Stream Vision 2. To je vse, kar potrebujete za brezplačno uživanje v 16 GB prostora.

Brez registracije računa v oblaku lahko uporabnik še vedno uporablja Stream Vision 2. To pomeni le, da shranjevanje v oblaku ne bo na voljo. Vse datoteke bo treba shraniti v napravo Pulsar ali pametni telefon.

Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Prijava v oblak na računalniku (vir slike: Pulsar)

Uporabniki Pulsar lahko dostopajo do oblaka tudi prek spletnega brskalnika. Upoštevajte pa, da je mogoče datoteke naložiti samo prek pametnega telefona. S tem želi podjetje preprečiti zlorabo brezplačnega oblaka Pulsar kor prostor za shranjevanje drugih datotek uporabnikov.

Oblak uporabniku omogoča:

 • Varno shranjevanje datotek
 • Deljenje povezav na datoteke
 • Dostop do sinhroniziranih datotek
 • Urejanje datotek na podlagi tipa, velikosti in drugih lastnosti
 • Brisanje datotek
Mobilna aplikacija Pulsar Stream Vision 2 – Shranjevanje slik in posnetkov v oblaku (vir slike: Pulsar)

Za dostop do oblaka Pulsar Stream Vision preprosto kliknite TUKAJ.

Zaključek

Pri Stream Vision 2 nam je najbolj všeč, da je testna aplikacija stabilnejša od  SV1.

Ena največjih prednosti prehoda iz SV1 na Stream Vision 2 je možnost uporabe več kot le enega pametnega telefona ali tabličnega računalnika za povezavo na optično napravo Pulsar. Tudi do shrambe v oblaku lahko dostopajo tudi številne naprave. Ko gre za spletno skupnost uporabnikov termovizije in NV optike, izmenjava datotek še nikoli ni bila tako enostavna.

Za velike ljubitelje naprav Pulsar bo mikaven tudi zavihek z novicami. Še tako hitra proizvodnja kvalitetnih optičnih naprav preprosto ne more zadovoljiti potreb hitro rastočega civilnega trga. NV in termovizijske naprave vseh cenovnih razredov se prodajajo kot vroče žemljice. Zato je priložnost, da prvi izveste o novostih predobra, da bi jo zamudili.

Kar se tiče lokalnih tržišč, naj še omenimo prednost uporabe aplikacije v maternem jeziku uporabnika. Ze od samega začetka bo aplikacija SV2 na voljo v 14 jezikih – češkem, danskem, nizozemskem, angleškem, francoskem, nemškem, madžarskem, italijanskem, norveškem, poljskem, portugalskem, ruskem, španskem in švedskem.

Brezplačnih 16 GB prostora oblaku Pulsar pa je tisto, kar prenovljeni izdaji mobilne aplikacije Stream Vision doda piko na i.

 

(Članek) galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja