Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » Pulsar Merger LRF XP35

Pulsar Merger LRF XP35

Kot že mnoga leta do zdaj, se je tudi letos ekipa Optics Trade odpravila v Nuremberg na sejem IWA Outdoor Classics. Marketinška ekipa je skrbela za popis novosti; med drugim smo se ustavili tudi pri stojnici podjetja Pulsar, ki je še vedno eno vodilnih podjetij na področju lovske termovizije. Že na sejmu Shot Show v Las Vegasu so predstavili mnogo novosti, nekaj pa so si jih prihranili še za IWO. V tem članku bomo predstavili termovizijski daljnogled Merger LRF XP35.

Serija Merger

Pulsar je serijo Merger, ki je nasledila serijo Accolade, predstavil leta 2022 z modelom LRF XP50. Sčasoma so dodajali nove modele z različnimi senzorji in velikostjo leč. Do letos je bil Merger LRF XQ35 edini kompaktni model v seriji. Model LRF XP35, predstavljen letos, predstavlja združitev kompaktnega ohišja in zmogljivega XP-senzorja.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP35

Optične lastnosti naprave Pulsar Merger LRF XP35

Senzorji XP so izjemno zmogljivi, zato so med ljubitelji Pulsarjeve termovizije med bolj priljubljenimi. Ločljivost 640 x 480 slikovnih pik in 17-mikronska razdalja med posameznimi slikovnimi pikami poskrbita za jasno sliko, polno podrobnosti. NETD-vrednost znaša <25 mK, kar pomeni, da je naprava zmožna razlikovati med izjemno nizkimi temperaturnimi razlikami, kar še posebej pride do izraza v dežju in megli.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP35

Velikost odprtine v objektivu (1.0) poskrbi za vstop velike količine svetlobe, kar še dodatno izboljša kakovost slike. 2-kratna osnovna povečava poskrbi za široko vidno polje. Na IWI smo izvedeli, da LRF XP35 nima zgolj največjega vidnega polja med vsemi modeli Merger, pač pa med vsemi termovizijskimi dvogledi na trgu nasploh.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP35

Pulsar Merger LRF XP35 je opremljen z laserskim daljinomerom, s katerim lahko merimo razdalje do 1000 m.

Mehanične lastnosti naprave Pulsar Merger LRF XP35

Kot ostale naprave v seriji, ima tudi model Merger LRF XP35 magnezijevo ohišje, ki poskrbi za dobro kombinacijo nizke mase in robustnosti. Ergonomična zasnova poskrbi, da se naprava udobno poda v roke. Sliko ostrimo z obročem na enem izmed objektivov, ostrino ikon na zaslonu pa s pomočjo obročev na okularjih. Možno je nastavljati medzenično razdaljo.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP35

Baterija

Z napravo Merger LRF XP35 lahko zajemamo slike in snemamo videe. Preko aplikacije Stream Vision 2 jo lahko povežemo s pametnimi telefoni z operacijskima sistemoma Android ali iOS, kar še razširi spekter uporabe.

Termovizijski dvogled Pulsar Merger LRF XP35

Razpoložljivost in cena

Pričakujemo, da bo naprava na voljo v aprilu 2024. Trenutno točnih informacij glede cene še nimamo, na sejmu IWA pa nam je Pulsar namignil, da se bo cena gibala nekje okoli 3500 € oz. nekoliko višje. Ob nakupu boste prejeli 3-letno jamstvo.

Summary
Article Name
Pulsar Merger LRF XP35
Description
Ločljivost 640 x 480 slikovnih pik in 17-mikronska razdalja med posameznimi slikovnimi pikami poskrbita za jasno sliko, polno podrobnosti.
Author
Publisher Name
Optics Trade
Publisher Logo
Oznake:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja