Skoči na vsebino
Domov » Nočna optika » Analogna nočna optika » Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

  •  

Pulsar je eno najhitreje rastočih podjetij v termovizijski industriji in industriji nočnih naprav. Njihove naprave so vodilne na civilnem trgu, saj je razmerje med ceno in kakovostjo zelo dobro. Izdelujejo digitalne in analogne naprave za nočno gledanje, v tem članku pa bomo govorili o njihovih analognih napravah. Te so popularne med lovci, airsoft igralci in opazovalci narave, uporabne pa tudi za številne druge dejavnosti.

Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

 

Trenutno Pulsar proizvaja dve vrsti naprav, ki delujejo s pomočjo katode 1. generacije. Serija Pulsar Challenger, v kateri je trenutno na voljo samo en monokular, GS 1×20, in serija Pulsar Edge, v kateri so nočna očala in dvogled. V seriji Edge sta trenutno na voljo 2 napravi, GS 1×20 in GS 3.5×50.

 

Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

 

Vse naprave poganja CF-Super tehnologija, za katero so značilne številne izboljšave in prednosti v primerjavi s tradicionalno katodo 1. generacije. Katoda CF-Super ima ostro sliko v središču kot tudi na robu slike, ločljivost je do 20 % višja, efektivno vidno polje pa je večje, ker slika ni zamegljena okoli središča, kot je to (običajno) pri napravah za nočno opazovanje 1. generacije. Razlika je tudi v tem, da je kakovost slike v središču in okoli njega zelo skladna – Med središčem in robom slike je največ 20 % razlike v kvaliteti.

 

 

Obe napravi imata vgrajen IR-osvetljevalec, ki oddaja svetlobo z valovno dolžino 805 nm, kar izboljša svetlost in kakovost slike v temnejših območjih. Challenger GS 1×20 in Edge GS 1×20 imata širokokotni IR-osvetljevalec, zato je z njima mogoče opazovati tudi na zelo kratke razdalje. Daljnogled Edge GS 3.5×50 ima močnejši osvetljevalec, s katerim je mogoče opazovati tudi na daljših razdaljah. Naprave Edge GS imajo na vrhu vrtljiv gumb, ki se uporablja za nastavitev jakosti IR-osvetljevalca. Če to ni dovolj, je na vseh napravah Picatinny letev za namestitev dodatnega IR-osvetljevalca.

 

Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

 

Vse naprave si uporabnik lahko namesti na glavo, kar omogoča uporabo brez rok. Poleg tega se lahko monokular Challenger namesti še na okular dnevnega strelnega daljnogleda s posebnim DOS-adapterjem, ki je zelo priljubljen med airsoft igralci.

 

Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS

 

Ohišje vseh treh naprav je narejeno iz zmesi plastike, kovine in ogljika, tako da lahko prenesejo veliko udarcev, vlage in prahu. Okularji na vseh napravah in gumbi na napravah Edge GS so narejeni iz gume in lepo nameščeni za udobno gledanje. Napravo Challenger lahko upravljate z eno baterijo CR123A, Edge pa z dvema baterijama AAA.

Te naprave so na voljo po dostopni ceni, od 326 EUR (Challenger GS 1×20) do 769 EUR (Edge GS 3.5×50).

 

Summary
Article Name
Pulsar analogne nočne naprave Challenger GS in Edge GS
Description
V tem članku bomo govorili o njihovih analognih napravah. Te so popularne med lovci, airsoft igralcih in opazovalcih narave, uporabne pa tudi za številne druge dejavnosti.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja