Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Poročila » Predstavitev nočne optike in termovizije na prireditvi Lovski strelski dnevi 2018

Predstavitev nočne optike in termovizije na prireditvi Lovski strelski dnevi 2018

V četrtek, 6. septembra 2018, smo v okviru prireditve Lovski strelski dnevi 2018 organizirali predstavitev nočne optike in termovizije v prostorih strelišča Gaj – Pragersko. Vsi prisotni so imeli možnost primerjati in preizkusiti izdelke znamk Pulsar in Yukon, hkrati pa je bilo možno preizkusiti tudi izdelke proizvajalca Dipol.

Poleg naše ekipe se je nabralo kar nekaj navdušencev. Ti so najprej zelo pozorno poslušali predstavitev, ki jo je vodil Teodor Štimec, kasneje, ko se je znočilo, pa so lahko tudi sami preizkusili delovanje teh naprav. Največje zanimanje je bilo za nočne nastavke za strelne daljnoglede, saj je bila večina obiskovalcev lovcev – tudi sama predstavitev na strelišču Gaj – Pragersko je bila lovsko usmerjena. Udeleženci so lahko primerjali med digitalnimi in analognimi napravami; testirali nočne nastavke, montirane na strelne daljnoglede in preizkušali termovizijske monokularje / dvoglede.

Vremenski pogoji za predstavitev so bili več kot odlični. Člani ekipe smo se postavili na določeno razdaljo, da so lahko obiskovalci z opazovanjem še natančeneje videli, kako se naprave obnesejo med uporabo.

Predstavitev je bila uspešna, saj je v našem interesu čim bolj natančno predstaviti delovanje teh naprav njihovim uporabnikom.

Posebna zahvala gre upravljalcem strelišča Gaj – Pragersko, da so nam omogočili izvedbo predstavitve ter vsem obiskovalcem, ki so bili prisotni in popestrili našo predstavitev.

 

Galerija Slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja