Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Poročila » Poročilo z Bobrovega memoriala 2018

Poročilo z Bobrovega memoriala 2018

Zavod za Lovstvo in Naravovarstvo ter Facebook skupina Hunting in Slovenia sta letos že drugič zapored organizirala lovsko srečanje Bobrov memorial. Letošnje srečanje je potekalo ob idilični reki Soči, in sicer na lovskem strelišču ob naselju Ajba. Soča teče tik ob strelišču, ki je zaradi tega še posebej idilično. Optics Trade je letos na Bobrovem memorialu prisostvoval že drugič. Z Zavodom za Lovstvo in Naravovarstvo ter Facebook skupino Hunting in Slovenia sicer že vrsto let odlično sodelujemo, a žal večino časa le v virtualnem svetu. Bobrov memorial nam tako daje edinstveno priliko, da se družimo tudi v živo in ohranjamo bolj pristen stik.

Bobrov memorial 2018

Ob odličnem druženju je na Bobrovem memorialu potekalo tudi strelsko tekmovanje, in sicer v več različnih disciplinah. Z risanicami velikega kalibra se je streljalo na 100 m, z MK puškami na 35 metrov, s pištolo in revolverjem na 15 metrov, streljalo pa se je tudi glinaste golobe. Med posameznimi disciplinami so potekale različne predstavitve, med katerimi je največ zanimanja požela primerjava med učinkom puščice, ustreljene z lovskim lokom, ter krogle, izstreljene iz puške risanice. Puščica je brez težav prebila polno posodo mivke, medtem ko je mivka kroglo ustavila že po nekaj centimetrih.

Bobrov memorial 2018

Posebno dimenzijo celotnemu srečanju je dala dobrodelna akcija, ki jo vodita obe organizaciji, zaslužni za Bobrov memorial. Gre za dobrodelno akcijo »Lovsko srce« in ob zaključku Bobrovega memoriala je bilo mogoče licitirati za izjemno lepe lovske izdelke (ročno narejen nož; kravatne broške, izrezljane iz rogov…), izkupiček pa bo šel v dobrodelne namene. Srčno upamo, da se bo omenjena dobrodelna akcija v prihodnosti še mnogo bolj razvila.

Bobrov memorial 2018

Optics Trade je imel na Bobrovem memorialu 2018 manjšo stojnico, na kateri je razstavljal izdelke naslednjih znamk: Pulsar, Yukon, Aimpoint, Docter/Noblex, Zeiss in Swarovski. Srečanje je obiskalo približno 40 slovenskih obiskovalcev in približno 15 italijanskih obiskovalcev, kar je pomenilo, da je bilo srečanje mednarodno. Vsekakor smo organizatorjem zelo hvaležni za povabilo ter dosedanje dobro sodelovanje. Upamo, da se bomo podobno srečevali tudi v prihodnosti.

Galerija slik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja