Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Optium d.o.o. postane Optics Trade d.o.o.

Optium d.o.o. postane Optics Trade d.o.o.

  •  

Na kaj pomislite, ko slišite imena, kot so Apple, Amazon, Facebook, BMW, ali Coca-Cola? Kako se ob tem počutite? Dejstvo je, da so imena pomembna, in tukaj je zgodba za tem, kako se je podjetje Optium d.o.o. preimenovalo v Optics Trade d.o.o.

Naša zgodba se je začela leta 2011, ko smo za podjetje izbrali ime Optium d.o.o., saj je bila takratna zakonodaja za podjetja takšna, da so lahko imela samo slovenska imena. Vendar je to ime povzročitelj kar nekaj zmedenih, pa tudi zabavnih anekdot, saj se je podjetje imenovalo Optium d.o.o., naša trgovina pa že od samega začetka Optics Trade.

Prvih osem let za Optium d.o.o. je bilo živahnih, saj smo pisarne od leta 2011 do leta 2019 selili trikrat zaradi nenehne rasti in širjenja ekipe. Ko so smo se začeli udejstvovati na več področjih, se je povečavo tudi število naših kupcev in začeli smo sodelovati s strankami iz več različnih držav, ki govorijo različne jezike.

Takrat je postalo očitno, da moramo svoje ime spremeniti v angleško, da bomo globalno bolj dostopni in da zmanjšamo število anekdot o zmedi okoli imena našega podjetja. Po drugi strani smo vedeli, da se bomo ponovno preselili, zato podatkov o podjetju nismo nikoli spremenili, niti takrat, ko je zakonodaja leta 2016 že dovoljevala angleška imena.

Če preskočimo nekaj poglavij naše zgodbe, smo svoje pisarne leta 2020 preselili v novo stavbo, kjer nameravamo ostati dlje časa. Smo mnenja, da mora uspešno podjetje rasti in se prilagoditi vsaj tako hitro kot njegovo okolje.

Leta 2020 smo ime dokončno spremenili v Optics Trade d.o.o., da se ujema z imenom naše prepoznavne blagovne znamke in povzroča manj zmede med našimi kupci. Na splošno so načela, kot tudi imena, pomembna. Naše ime, Optics Trade d.o.o., predstavlja naše podjetje in našo blagovno znamko. Četudi smo spremenili ime, naša načela ostajajo enaka.

Summary
Article Name
Optium d.o.o. postane Optics Trade d.o.o.
Description
Leta 2020 se je Optium d.o.o. preimenoval v Optics Trade d.o.o., da se ujema z imenom naše prepoznavne blagovne znamke.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja