Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Poročila » Obisk tovarne PULSAR

Obisk tovarne PULSAR

 UVOD

Vilna je glavno mesto Litve. Po statističnih podatkih iz leta 2005 naj bi imelo okoli 500.000 prebivalcev. Posebnost prestolnice poleg očitnega je tudi tovarna enega izmed vodilnih proizvajalcev na področju digitalno-nočnih in termovizijskih naprav PULSAR. Seveda za tako veliko podjetje ni nič čudnega, da to ni njihov edini obrat. Imajo več lokacij proizvodnje – v Lidi, Minsku, Glasgowu ter seveda centralni obrat v Vilni zato, da so znotraj EUR in blizu Belorusije.. Pulsar je zelo hitro rastoče podjetje, ki obstaja že od leta 1998. Prvotno se je podjetje imenovalo Yukon Advanced Optics Worldwide, ki se je razvilo iz hobija nekaj prijateljev lovcev. Le-ti so želeli razširiti človeške zmožnosti. Danes imajo preko tisoč zaposlenih po celem svetu ampak so v osnovi iz Belorusije. Gre za podjetje, ki ne samo sledi trendom, ampak jih tudi ustvarja.

Obisk tovarne Pulsar
Pulsar Factory tour
Pulsar Factory tour

SODELOVANJE

Z njimi sodelujemo že več kot 6 let in smo veliki navdušenci nad njihovimi izdelki. Najbolj se zanimamo za termovizijske in digitalne izdelke, saj so res nekaj posebnega ter postavljajo trende. Tekom našega sodelovanja smo postali distributerji na Slovenskem. Za nas je pomembno, da to znamko kar se da dobro promoviramo z raznimi video recenzijami, saj je digitalni marketing eden izmed ključnih stebrov našega podjetja. Povpraševanje običajno presega proizvodnje kapacitete. Trudimo se, da so stranke na našem trgu obveščene o vseh novostih in da lahko Pulsar izdelke najdejo v vseh boljših lovskih trgovinah.

OBISK TOVARNE

Po letošnji predstavitvi novih produktov, kot sta Axion in Thermion na Shot Showu 2019, smo bili povabljeni na srečanje za distributerje, kjer smo imeli priložnost preizkusiti novosti, dovolili pa so nam ”pokukati” v njihov oddelek za razvoj ter videti prototipe za prihodnost. Centralno proizvodnjo v Vilni so v zadnjih letih močno razširili. Sprva so imeli najete manjše prostore v stavbi, sedaj je celoten objekt v njihovi lasti. Stavbo so razdelili po segmentih proizvodnje. Posebej je potrebno pohvaliti servisni oddelek, saj svoje delo opravlja kvalitetno, ažurno in zgledno. Letno jim uspe napraviti več kot 30000 kosov termovizijskih naprav. Sodelujejo z lokalno univerzo in namenijo veliko pozornosti za razvoj, saj je to tisto, kar jih žene naprej. Gre za t. i. R&D podjetje kar zajema velik del podjetja (Research and Development).

Pulsar Factory tour

 

Pulsar Factory tour
Pulsar Factory tour
Pulsar Factory tour
Pulsar Factory tour
Obisk tovarne Pulsar

Po odličnem obisku prostorov smo se odpeljali 70 km iz prestolnice v naravo, kjer smo imeli priložnost testirati delovanje produktov, preizkusiti novosti in jih primerjati s prejšnjimi različicami. Ugotavljali smo razlike med modeli Axion, Helion in Quantum. Naprave Thermion smo primerjali s Traili, naprave Photon XT pa z modeli Digisight Ultra. Rezultati so bili različni in zanimivi. Poleg nas so bili tudi vsi ostali distributerji, s katerimi smo po debatah o tržišču in razvoju na tem področju dobili bežen pogled v prihodnost.

Obisk tovarne Pulsar

ZAKLJUČEK

Obisk pri Pulsarju je bil lep, poučen in prijeten. Prihodnost bo zelo zanimiva glede na prototipe, ki smo jih imeli priložnost videti. Pulsar postavlja trende in jih nenehno nadgrajuje – prepričani smo, da bodo to počeli še mnogo let, zato nam je v ponos, da smo lahko del njihove zgodbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja