Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Navodila za uporabo Vortex Diamondback daljnogledov 8×28, 10×28, 8×32, 10×32, 8×42, 10×42, 10×50, 12×50

Navodila za uporabo Vortex Diamondback daljnogledov 8×28, 10×28, 8×32, 10×32, 8×42, 10×42, 10×50, 12×50

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

MODELI DALJNOGLEDOV

Serija daljnogledov Vortex Diamondback obsega naslednje modele:
8×28
10×28
8×32
10×32
8×42
10×42
10×50
12×50

Vsi modeli v tej seriji so funkcijsko popolnoma enaki in imajo enaka navodila za uporabo.

 

OSNOVNO DELOVANJE

Prilagoditev očesnih školjk
Za udobno opazovanje in ogled celotnega vidnega polja – z ali brez uporabe očal, lahko očesne školjke daljnogleda Diamondback zavijete navzgor in navzdol ter nastavite primerno oddaljenost.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

Slika 2: Na levi strani je prikazana očesna školjka v popolnoma iztegnjenem položaju, ki je najprimernejši za opazovanje s prostimi očesi. Na desni strani je prikazana očesna školjka v najnižjem položaju, ki je najprimernejši za opazovanje z očali.

Kadar ne uporabljate korekcijskih ali sončnih očal, naj bosta obe očesni školjki popolnoma iztegnjeni. Za optimalno uporabo z očali, školjki okularja zavrtite navzdol v najnižji položaj. Vmesne prilagoditve služijo optimalni nastavitvi glede na specifične obrazne poteze uporabnika.

Prilagoditev medzenične razdalje
Medzenična razdalja (MDZ) je razdalja med središčnima točkama leve in desne očesne zenice. Razmik optičnih osi daljnogleda prilagodite vaši medzenični razdalji tako, da boste ob pogledu skozi napravo videli enotno sliko brez motečih senc ob straneh vidnega polja.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

Slika 3: Ne levi strani je prikazan daljnogled z nastavljeno maksimalno razdaljo med očesnima zenicama. Na desni strani slike je prikazan daljnogled z nastavljeno minimalno medzenično razdaljo.

 

Pravilna izostritev daljnogleda
Za najbolj optimalen pogled skozi daljnogled, sledite tema dvema korakoma za prilagoditev središčnega ostrenja slike in izravnavo dioptrije. Izberite predmet, ki je približno 20 metrov proč od vas in se, dokler ne končate s prilagoditvijo daljnogleda svojim očem, ne premikajte z izbranega mesta.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

1. Prilagoditev središčnega ostrenja —  Najprej zamižite na desno oko ali pa pokrijte desno lečo objektiva. Vaše levo oko osredotočite na izbran predmet in pomikajte kolesce za ostrenje vse dokler se slika ni popolnoma ostra. Med izravnavo dioptrije te nastavitve ne spreminjajte.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

2. Izravnava dioptrije — Najprej zamižite na levo oko ali pa z dlanjo pokrijte levo lečo objektiva. Poglejte skozi desno oko in obrnite obroč za izravnavo dioptrije, dokler objekt ni izostren. Vrednost vaše dioptrije si zapomnite za vsak primer, če bi morali to izravnavo ponovno opraviti. Od zdaj naprej boste potrebovali le še centralno kolesce za ostrenje.

 

DODATKI

Etui za shranjevanje
Zaščitni etui nudi varno shrambo daljnogleda Diamondback med posameznimi seansami opazovanja.

Pokrovčki za leče
K daljnogledu Diamondback so priloženi pokrovčki za zaščito leč objektiva in že pritrjena pokrivala leč okularjev, ki omogočajo zaščito pred dežjem. Kadar daljnogleda ne uporabljajte, uporabite te pokrove, da zaščitite leče pred nabiranje prahu.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

Jermen za nošenje
Podložen jermen za nošenje pritrdite na daljnogled Diamondback v treh preprostih korakih. Začnite z levim delom ohišja daljnogleda in proces ponovite še na desni strani ohišja.

Opomba: Če uporabljate drugo vrsto traku, nikoli ne pritrjujte kovinskih obročev direktno skozi jermen.

 

NEGA LEČ

Ohranite optično odličnost daljnogleda Diamondback s tem, da poskrbite da bodo površine leč proste umazanije, oljnih madežev in delcev prahu.

Leče zavarujte med uporabo na prostem.
Kadar z daljnogledom ne opazujete, uporabite priložene pokrovčke za leče okularja in leče objektiva. Med daljšimi premori med opazovanjem, daljnogled pospravite v etui.

Leče ohranjajte čiste
Da bi zagotovili najboljše poglede skozi vaš daljnogled Diamondback, si vzemite čas za redno čiščenje zunanjih leč daljnogleda.

1. Drobce prahu in umazanije odstranite pred brisanjem. Uporabite pihalko, mehak čopič iz kamelje dlake ali akrilni čopič za čiščenje optičnih naprav.

2. Odstranite madeže, prstne odtise in olje z vek. Leče zameglite s sapo ali primarno čistilno tekočino, nato pa uporabite nežno krpico za čiščenje leč. Prav tako lahko uporabite čistilno tekočino in temu namenjen papir.

Opomba: Nikoli ne uporabljajte higienskih robčkov ter bombažnih ali flanelastih tkanin oblačil – ti materiali lahko poškodujejo zunanjo površino leč in povzročijo na površini leče neželene praske.

Opozorilo: Daljnogledi niso namenjeni opazovanju sonca in drugih virov močne svetlobe. Takšna raba lahko poškoduje vašo očesno mrežico in roženico vaših oči ali pa celo povzroči slepoto.

 

VIP garancijsko jamstvo

Optične naprave snujemo z namenom, da bi vam zagotovili popolno zadovoljstvo. Zato imajo Vortex izdelki neomejeno garancijsko jamstvo in to Very Important Promise/zelo pomembno obljubo dajemo vam, zelo pomembni osebi/Very Important Person.

Navodila za uporabo Vortex Crossfire daljnogledov 8×42, 10×42, 10×50 in 12×50.

Vortex Optics vam jamči, da vam bomo v primeru, da se vaš daljnogled Diamondback okvari ali poškoduje, napravo brez kakršnihkoli stroškov popravili ali zamenjali.
Za vse garancijske slučaje se obrnite na:

Optium d.o.o.
Laporje 45a
2318 Laporje
Slovenija
Tel: 031770520
Mail: info@optics-trade.eu
W: www.optics-trade.eu

Opomba: VIP garancijsko jamstvo ni veljavno v primeru odtujitve, izgube in namerne povzročitve škode napravi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja