Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Poročila » Lovski strelski dnevi 2018

Lovski strelski dnevi 2018

Udeležili smo se dogodka, ki ga je v letošnjem letu organizirala Komisija za lovsko strelstvo in lovsko orožje med 6.9.2018 in 8.9.2018 na strelišču Gaj na Pragerskem. Na dogodku potekalo Državno prvenstvo v strelski kombinaciji za veterane in super veterane, strelski kombinaciji OPEN 2018 in v streljanju na glinaste golobe. Poleg tekmovalnega dela pa je potekal še lovski sejem in predstavitev lovske opreme.

Puškarstvo Vute iz Maribora so na svoji stojnici promovirali oblačila Fjall Raven in demonstrirali negovanje oblačil s pomočjo voska. Na ogled so imeli vrsto pušk proizvajalcev BLASER, ANSCHUTZ, BERGARA, STEYR ipd., ki jih je bilo možno tudi preizkusiti na strelišču.

Lovski strelski dnevi 2018

Za dobro orožarsko družbo puškarstvu Vute so poskrbeli tudi Slovarms iz Divače, ki so imeli predstavitev pušk SAUER. Tudi oni so omogočali rokovanje ter preizkus njihovega širokega nabora izdelkov na strelišču.

Hamex d.o.o. je tudi letos razstavljal in imel predstavitev izdelkov proizvajalca nabojev RWS. Naboje je bilo možno preizkusiti s streljanjem na balistično želatino.

Prav posebnega gosta pa je letos imel Carl Zeiss Slovenija, in sicer Klausa Felgenhauerja iz podjetja Carl Zeiss iz Nemčije, ki nam je z odličnim predavanjem približal celotno zgodovino samega podjetja ter predstavil njihov širok spekter izdelkov. Športna optika predstavlja le del njihove proizvodnje – proizvajajo in razvijajo še veliko drugih optičnih naprav kot so razni mikroskopi, medicinski aparati, ipd. Predavanje je bilo v angleškem jeziku, ampak je za naše obiskovalce in udeležence predavanja poskrbel Teodor Štimec, ki je sproti prevajal v slovenski jezik. Gospod Štimec je sledeči dan vodil še predavanje o rdečih pikah Aimpoint.

Lovski strelski dnevi 2018

Tudi člani ekipe Optics Trade smo kot razstavljalci predstavljali razne optične izdelke (strelni daljnogledi, dvogledi, rdeče pike, nočna optika in termovizija).

Obiskovalci so si lahko na naših stojnicah ogledali različne optične izdelke znamk Pulsar, Yukon, Leica, Kahles, Swarovski, Schmidt & Bender, Noblex (Docter – staro ime podjetja), Steiner, Delta Optical, Sightron, Holosun, Vortex in Aimpoint. Izjemno pester nabor izdelkov smo predstavili v kategoriji strelnih daljnogledov, in sicer lovske, taktične in športne tipe različnih znamk. Zaradi specifične naravnanosti tekmovanja in dogodka nasploh so obiskovalci in tekmovalci največ zanimanja pokazali za športne tipe strelnih daljnogledov. Ogromno zanimanja so požele tudi rdeče pike znamk Aimpoint in Holosun, ki so na splošno izjemno priljubljene v svetu rdečih pik. Lahko povemo, da v zadnjem obdobju še posebej strmo narašča zanimanje za nočno optiko in termovizijo. Na svojevrsten način je to seveda razumljivo, saj večina ljudi, ki jih tovrstna optika zanima, v določeni meri še ne pozna lastnosti in razlik med napravami, ki jih uvrščamo v ti dve skupini. Seveda jih zanimajo tudi prednosti ene in druge skupine.

 

Lovski strelski dnevi 2018

Med ostalimi obiskovalci so si naše stojnice ogledali tudi naši poslovni partnerji, katerim smo na kratko predstavili nove in aktualne izdelke v smislu različnih primerjav in prikazov delovanja. V samem prostoru ob naših stojnicah smo ljudem pomagali ne le s teoretičnega, ampak tudi s praktičnega vidika – obiskovalcem smo omogočili, da izdelke med seboj primerjajo, poučili smo jih o funkcijah različnih izdelkov in opisali njihovo delovanje na splošno.

Zelo nas veseli dejstvo, da se tega vsakoletnega dogodka udeležuje zmeraj več ljudi, ki jih združuje navdušenje nad optiko.

Lovski strelski dnevi 2018

Za vse razstavljalce smo v sklopu strelskih dni v petek zvečer, 7. 9. 2018, pripravili pogostitev v kleti Frešer v Slovenski Bistrici, natančneje na Ritoznoju, kjer smo ob večerji pokušali odlična vina Frešer. Tekmovanje in lovski sejem sta se zaključila v soboto, 8. 9. 2018, s podelitvijo nagrad in priznanj. Dogodek je bil, kot smo navajeni že iz prejšnjih let, dobro obiskan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja