Skoči na vsebino
Domov » Rdeče pike » Kahles Helia RD-C

Kahles Helia RD-C

Uvod

Kahles je svojo prvo rdečo piko predstavil leta 2019 v Nemčiji, eno leto po tem, ko so popolnoma preoblikovali svoj logotip in zamenjali svojo prepoznavno modro barvo z oranžno. Ta pika, narejena na Japonskem, se imenuje Helia RD, vse od njene predstavitve pa se je prodajala zelo dobro. Verjetno so ravno zaradi tega pri Kahlesu sklenili, da povečajo svojo ponudbo rdečih pik. 7. aprila so predstavili rdečo piko Helia RD-C. ‘C’ pomeni closed, kar v prevodu pomeni ‘zaprto’, pika je namreč zaprtega tipa. Poglejmo, kako se razlikuje od konkurenčnih naprav na trgu.

Vir: Kahles

Robustna rdeča pika modernega izgleda

Ob pogledu na rdečo piko smo naprej zagledali gumbe, ki so zasnovani na podoben način kot pri njihovi kompaktni rdeči piki. Kupola za nastavitev po višini je dobro zaščitena, tudi kupola za nastavitev po horizontalni smeri se nahaja v zavetju prostora za baterijo tipa CR2032. Hitro snemljiva montaža omogoča, da rdečo piko po potrebi hitro snamemo z orožja brez uporabe orodja. Ker je rdeča pika zaprtega tipa, je dobro zaščitena pred dežjem, snegom, prahom, ipd. Z nameščenimi flip-up obročki lahko zaščitimo leče, ko rdeča pika ni v uporabi. Na levi strani naprave je logotip podjetja Kahles, ki dodatno pripomore k modernemu izgledu. Za razliko od Helie RD je Helia RD-C narejena na Kitajskem.

Vir: Kahles

Osvetlitev z mnogo novimi funkcijami

Helia RD-C se ponaša s piko velikostjo 2 MOA, ki jo lahko nastavimo na 4 stopnje osvetlitve. Za razliko od rdeče pike Helia RD ima ta funkcijo MAX LIGHT, ki jo je Kahles že predstavil pri strelnemu daljnogledu K18i. Ko to funkcijo aktiviramo, se osvetlitev maksimalno ojača, kar je še posebej uporabni pri močni dnevni svetlobi. Seveda se ob vklopu te funkcije hitreje prazni baterija. Še ena funkcija Kahlesove nove rdeče pike je AUTOMATICLIGHTosvetlitev se avtomatsko izključi, ko je naprava obrnjena navzgor, navzdol, ali na stran (v teh položajih je pika običajno shranjena, ko se ne uporablja). Tega se bodo še posebej razveselili tisti, ki mnogokrat pozabijo izključiti osvetlitev, preden rdečo piko pospravijo. Kahles je Helio RD-C opremil še s funkcijo SAFELIGHT. Ob pritisku obeh gumbov za 2 sekundi se gumba zakleneta, kar preprečuje nenačrtno preklapljanje med nivoji jakosti osvetlitve. Ko vključimo to funkcijo, se deaktivira funkcija AUTOMATICLIGHT – tako nas prav nič ne more zmotiti pred odločilnim strelom.

Vir: Kahles

Zaključek

Kahles Helia RD-C bo na voljo že maja 2021, in sicer po ceni 550 €. Ob nakupu prejmete 2-letno garancijo. Nove rdeče pike še nismo imeli možnosti testirati, verjamemo pa, da bo optično primerljiva z rdečo piko Helia RD, saj je cena kar visoka. Če je to res, potem bo ta rdeča pika, zasnovana za lov na pogon, nedvomno pritegnila pozornost med lovci.

Galerija slik

Summary
Article Name
Kahles Helia RD-C
Description
7. aprila je Kahles predstavil rdečo piko Helia RD-C. 'C' pomeni closed, kar v prevodu pomeni 'zaprto', pika je namreč zaprtega tipa. Poglejmo, kako se razlikuje od konkurenčnih naprav na trgu.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja