Skoči na vsebino
Domov » Termovizija » HikMicro TQ50 in TQ50C

HikMicro TQ50 in TQ50C

Uvod

Pri Hikvisionu so s prodajo termovizijskih nastavkov in strelnih daljnogledov pričeli le nekaj let nazaj, vendar so se zaradi svojih dolgoletnih izkušenj na tem področju kmalu zavihteli med vodilne proizvajalce tovrstnih naprav. V razmeroma kratkem času so izjemno napredovali, kar so dokazovali z nenehnim izboljševanjem svoje optike. Nedavno so v sklopu firme Hikvision ustvarili novo blagovno znamko, ki zajema športno optiko, namenjeno za strelstvo in lov – Hikmicro. Nova blagovna znamka je rezultat trdega dela in dodatno dokazuje, da je bila širitev njihove ponudbe na področje športne optike dobra izbira.

Vsako leto skušajo na tržišče nočne optike in termovizije prodreti nova podjetja, zato je naloga renomiranih proizvajalcev tovrstnih naprav, da svojo optiko nenehno izboljšujejo in s tem ostajajo korak pred ostalimi. Ravno to je naredil Hikmicro z napravama TQ Thunder.

HikMicro TQ50 in TQ50c

Prva lastnost, ki je pritegnila našo pozornost, je senzor z izjemno ločljivostjo 640 x 512 pikslov. Le najboljše naprave na tem področju se ponašajo s tako zmogljivim senzorjem. NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) znaša < 35mK, kar pomeni, da lahko uporabnik med opazovanjem zazna izjemno nizke temperaturne razlike, še posebej je to vidno v megli in dežju. Kombinacija zmogljivega senzorja in naprednega OLED zaslona z ločljivostjo 1024 x 768 pripomore k čisti sliki z veliko vidnih podrobnostmi. Izbirate lahko med štirimi barvnimi načini:

  • Black hot (topli predmeti so črni)
  • White hot (topli predmeti so beli)
  • Red hot (topli predmeti so rdeči)
  • Fusion
HikMicro TQ50 in TQ50c

Z omenjenimi lastnostmi TQ50 konkurira popularnih termovizijskim strelnim daljnogledom, kot sta Pulsar Thermion XP50 in ATN Thor 4, medtem ko se ‘c’ model kosa s priljubljenimi termovizijskimi nastavki Pulsar Krypton FXG50, Infiray CH50 in Leica Calonox Sight.

Obe napravi z imenom TQ50 poganjata dve bateriji tipa CR123A, ki zdržita do 4 ure. Napravi omogočata:

  1. Zajemanje slik
  2. Snemanje videov
  3. Povezavo z aplikacijo na pametnem mobilnem telefonu
HikMicro TQ50 in TQ50c

Kapaciteta vgrajenega spomina je 16 GB. Osnovna povečava m odela TQ50 je 2.6x, medtem ko ima nastavek TQ50C 1-kratno povečavo (povečavo nastavljate na strelnem daljnogledu, na katerega je nastavek pričvrščen).

Izpostaviti je potrebno še nekaj skupnih lastnosti teh dveh naprav – nanizane so v tabeli spodaj.

Priključek Tip C
Delovna temperature Od -20°C do 55°C
Stopnja zaščite IP67
Vibracije & sunek 750 g / 1 ms
Načini kalibracije Avtomatski, ročni, zunanja nastavitev
Razdalja opazovanja (zaznavanje) Do 2500 m

Strelni daljnogled je že na voljo, medtem ko bo nastavek prišel na tržišče nekje v septembru. Ob nakupu kateregakoli prejmete 3-letno garancijo.

Zaključek

Če ste navdušenec nad kakovostno termovizijsko optiko, potem ste za znamko Hikmicro (ali podjetje Hikvision) verjetno že slišali. Obe napravi je vredno preizkusiti, vendar bo treba za nakup treba – kar je napravo s tovrstnimi optičnimi lastnostmi povsem neobičajno – seči kar globoko v žep (strelni daljnogled stane okoli 4400 €, na ceno za nastavek pa bo potrebno še malce počakati). Upamo, da bodo v prihodnosti v tej seriji predstavili še strelni daljnogled z vgrajenim laserskim daljinomerom.

Galerija slik

Summary
Article Name
HikMicro TQ50 in TQ50c
Description
Pri Hikvisionu so s prodajo termovizijskih nastavkov in strelnih daljnogledov pričeli le nekaj let nazaj, vendar so se zaradi svojih dolgoletnih izkušenj na tem področju kmalu zavihteli med vodilne proizvajalce tovrstnih naprav. V razmeroma kratkem času so izjemno napredovali, kar so dokazovali z nenehnim izboljševanjem svoje optike. Nedavno so v sklopu firme Hikvision ustvarili novo blagovno znamko, ki zajema športno optiko, namenjeno za strelstvo in lov – Hikmicro. Nova blagovna znamka je rezultat trdega dela in dodatno dokazuje, da je bila širitev njihove ponudbe na področje športne optike dobra izbira. Vsako leto skušajo na tržišče nočne optike in termovizije prodreti nova podjetja, zato je naloga renomiranih proizvajalcev tovrstnih naprav, da svojo optiko nenehno izboljšujejo in s tem ostajajo korak pred ostalimi. Ravno to je naredil Hikmicro z napravama TQ Thunder.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja