Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Daljnogled GPO Rangeguide 8×32

Daljnogled GPO Rangeguide 8×32

  •  

Novi GPO Rangeguide 8×32

Vse več podjetij se podaja v svet daljnogledov z vgrajenim laserskim daljinomerom (LRF). S tem lovcem ponujajo možnost optimalnega lova podnevi, ne da bi morali s sabo nositi nepotrebne težke dodatke. Temu trendu se z uvedbo novih 8×32 in 10×32 modelov letos pridružuje tudi German Precision Optics.

GPO Rangeguide 8×32

Model 8×32

Redkokdaj naletimo na LRF daljnogled s konfiguracijo 8×32, saj ima večina premer leče 42 mm ali 56 mm. Vendar pa z 32 mm premerom leče ni nič narobe – prav nasprotno – ker se LRF daljnogledi večinoma uporabljajo podnevi in so zelo priljubljeni pri lovu v gorah, pri konfiguraciji teh daljnogledih velja pravilo »manj je več«. Zakaj? Ker manjši premer leče pomeni, da daljnogled tehta manj, kar je pri tej optiki zelo pomembno – bolj kakor pa prepustnost svetlobe.

Na prvi pogled ni opazno, da ima daljnogled vgrajen laserski daljinomer – izdajo ga le gumbi na ohišju. Rangeguide je bil prvič predstavljen leta 2022 na SHOT Showu, enako velja za Leico in njihove nove Geovid modele. Zato predvidevamo, da bodo vsi proizvajalci slej ko prej (upamo, da prej) šli v to smer na LRF-področju.

GPO Rangeguide LRF 8×32

Poglejte skozi nov GPO

Kar se tiče izgleda, lahko GPO Rangeguide 8×32 opišemo z eno samo besedo: eleganten. Daljnogled je oblečen v kakovostno črno gumo (za boljši oprijem) v magnezijevem ohišju, zaradi katerega je tudi lažji – tehta namreč 700 g. Majhen in lahek nista pridevnika, ki bi ju običajno pripisali premium daljnogledom z vgrajenim laserskim daljinomerom, ta Rangeguide pa izstopa iz množice. Ima leče, ki izboljšajo ostrino in ločljivost slike, z nanešenimi premazi, ki omogočajo odlično prepustnost svetlobe, s čimer se obnesejo tudi v nekoliko slabših svetlobnih pogojih.

GPO Rangeguide LRF 8×32

Izmerjena pot do uspeha

Rangeguide 8×32 vam pomaga streljati bolj natančno, saj meri razdaljo do cilja oddaljenega med najmanj 5 m in največ 2,7 km. Strelcu na zaslon prikazuje tudi temperaturo okolice, zračni tlak in vlažnost, torej elemente, ki jih je pri streljanju na dolge razdalje prav tako potrebno upoštevati. Njegovo vidno polje meri 123,4 m/1000 m, oddaljenost oči od leče (eye relief) pa je 15 mm, kar omogoča udobno uporabo. Vgrajen ima laserski sistem razreda 1, ki je varen za oči, neposrednemu očesnemu stiku z oddajnikom pa se je vseeno treba izogibati.

Daljnogled meri kontinuirano, kar je način merjenja, ki mu rečemo tudi “scan mode“. To pomeni, da se bodo s pridržanjem gumba za merjenje na zaslonu kontinuirano prikazovale razdalje, kar je še posebej uporabno, če spremljamo premikajočo se žival. Rangeguide v eni sekundi poda 3 meritve. Oranžni OLED zaslon ponuja 9 nastavljivih stopenj svetlosti, uporabnik pa ima tudi možnost avtomatske osvetlitve. Temperaturo je mogoče izmeriti v stopinjah Fahrenheita in stopinjah Celzija.

GPO Rangeguide LRF 8×32

Specifikacije

Model Rangeguide 8×32
Povečava 8x
Vidno polje, m 123.4
Premer leče objektiva, mm 32
Oddaljenost očesa od leče (eye relief), mm 18
Najmanjša razdalja ostrenja, m 4.6
Višina x širina x dolžina, cm 5.6 x 12.4 x 13.7
Baterija CR2
Zaslon OLED – 9 stopenj osvetlitve
Nastavitev dioptrije +4/-4

Priloženi dodatki

  • Trak za nošenje okrog vratu
  • Krpica za čiščenje
  • Torbica za shranjevanje
  • Baterija

Garancija in cena

Čeprav so ti daljnogledi, ki stanejo 979 €, zelo kompaktni in robustni, lahko vseeno pride do nesreče. Zato GPO ponuja svojo ekskluzivno “Spectacular Lifetime Warranty™”, ki vam nudi doživljenjsko garancijo. GPO si za ta Rangeguide 8×32 zasluži aplavz. Kot pravijo sami, lahko “lovec sedaj uporablja izjemno kompakten daljinomer, ki je obenem tudi neverjeten daljnogled.”

Summary
Article Name
GPO Rangeguide 8x32 daljnogled
Description
Vse več podjetij se podaja v svet daljnogledov z vgrajenim laserskim daljinomerom (LRF), med njimi tudi tudi German Precision Optics.
Author
Publisher Name
Optik Info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja