Skoči na vsebino
Domov » Strelni daljnogledi » Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50

Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50

Serija Titanium HD podjetja Delta Optical že vrsto let žanje izjemno priljubljenost med lovci, kar lahko pripišemo kakovostni izdelavi in zmerni ceni. Ti strelni daljnogledi japonskega porekla prepričajo z dobro optiko, robustno konstrukcijo in fino nastavljivo rdečo piko.

Lovski strelni daljnogled Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50

V seriji je več modelov: 1–6 x 24 je odličen za pogone, 1,5–9 x 45 se dobro izkaže pri lovu na zalaz, 4–24 x 50 omogoča strele na nekoliko daljše razdalje, 2,5–15 x 56 zagotavlja dober pogled v mraku, 2,5–15 x 50 in 2,5–10 x 50 pa lahko zaradi vsestransko uporabne kombinacije povečave in leče uporabljamo za več vrst lova. V tem članku bomo natančneje predstavili model 2,5–10 x 50, ki je med bolj priljubljenimi v tej seriji, obenem pa tudi najcenejši, na voljo je za 750 evrov.

Začnimo z zunanjostjo. Titanium HD 2,5–10 x 50 je narejen iz aluminija, konstrukcija pa lahko zdrži izjemno močan odsun; pri Delti Optical zagotavljajo, da ga lahko brez pomislekov montiramo tudi na puško v kalibru .375 H & H. Strelni daljnogled odlikuje sodoben videz z zaobljenimi linijami, pokrite lovske kupole s klikom ¼ MOA in kakovosten obroč za nastavitev povečave. Na levi strani je kupola za osvetlitev, kar nas privede do naslednjega aduta tega strelnega daljnogleda – fino nastavljive rdeče pike.

Lovski strelni daljnogled Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50

Osvetlitev je mogoče nastaviti na 11 nivojev, tako da lahko poskrbimo za primerno jakost rdeče pike v vseh svetlobnih razmerah, kar je za vsestranski lovski strelni daljnogled zelo pomembno. Namerilni križ je eden bolj priljubljenih med lovci; pri Delti Optical ga imenujejo 4A-S (različica nemške štirice), je pa v drugi goriščni ravnini, kot je primerno za klasičen evropski lovski strelni daljnogled.

Nadaljujmo z bistveno lastnostjo vsakega optičnega pripomočka, torej optično kakovostjo. Strelni daljnogled Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50 v svojem cenovnem razredu zares izstopa: slika je ostra in polna živih barv, vidno polje pa široko. Vse navedene lastnosti lahko pripišemo tudi drugim strelnim daljnogledom te serije.

Zaradi vsestransko uporabnega razpona povečave in leče premera 50 mm se ta model dobro izkaže pri več vrstah lova, zato je kot nalašč primeren za vse lovce, ki kupujejo svoj prvi strelni daljnogled, ali tiste, ki eno puško uporabljajo za vse vrste lova. Notranjost je polnjena s suhim dušikom, zato se vam ne bo treba ukvarjati z notranjim rosenjem ob nizkih temperaturah (do –20 °C). Zaradi vodoodporne konstrukcije mu tudi dež ne more do živega. Ob nakupu vas bo razveselilo še desetletno jamstvo.

Galerija slik

Summary
Article Name
Delta Optical Titanium HD 2,5–10 x 50
Description
Titanium HD 2,5–10 x 50 je narejen iz aluminija, konstrukcija pa lahko zdrži izjemno močan odsun; pri Delti Optical zagotavljajo, da ga lahko brez pomislekov montiramo tudi na puško v kalibru .375 H & H. Strelni daljnogled odlikuje sodoben videz z zaobljenimi linijami, pokrite lovske kupole s klikom ¼ MOA in kakovosten obroč za nastavitev povečave. Na levi strani je kupola za osvetlitev, kar nas privede do naslednjega aduta tega strelnega daljnogleda – fino nastavljive rdeče pike.
Author
Publisher Name
Optik info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja