Skoči na vsebino
Domov » Daljnogledi » Daljnogledi GPO Passion ED

Daljnogledi GPO Passion ED

Daljnogled uvrščamo med pomembnejše lovske pripomočke, saj med drugim omogoča, da ocenimo, ali je žival primerna za uplenitev ali ne. Veliko lovcev se ob prvem ali drugem nakupu daljnogleda ne odloči za napravo prestižne evropske znamke, pač pa za nekaj cenejšega z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno. Ob današnji poplavi cenovno dostopnih daljnogledov na trgu je dober nakup težavno opravilo, zato vam svetujemo, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom. Pri Optics Trade smo naredili primerjavo daljnogledov iz raznih serij in ugotovili nekaj zanimivih spoznanj, s katerimi želimo olajšati nakupne odločitve naših strank. V cenovnem razredu pod 500 evrov so nas navdušili daljnogledi GPO Passion ED.

GPO Passion ED

Podjetje GPO (German Precision Optics) je na trgu le nekaj let, vendar ljudje, ki ga vodijo, še zdaleč niso začetniki, saj so poprej delali pri drugih priznanih evropskih podjetjih, ki proizvajajo optiko. Zato dobro poznajo zahteve trga, vedo pa tudi, kako konkurirati drugim znamkam. V zadnjih dveh letih je ob preizkusu njihove optike mnogo ljudi, ki so bili sprva nekoliko zadržani ob omembi nove znamke, prepoznalo njihov potencial in se odločilo za nakup, kar še dodatno dokazuje njihovo kakovost.

GPO Passion ED

Ko kupujemo daljnogled za okoli 500 evrov, je skoraj nemogoče pričakovati magnezijevo ohišje, saj ga praviloma najdemo le pri dražjih daljnogledih prestižnih znamk. Serija GPO Passion ED dokazuje nasprotno. Vsi daljnogledi te serije se ponašajo z magnezijevim ohišjem, ki je na določenih delih gumirano za dodatno zaščito in boljši oprijem. Dobro je poskrbljeno za sleherno podrobnost na ohišju, črna barva pa poskrbi za brezčasnost in izjemno eleganten videz. Tudi okularji daljnogledov serije Passion ED vas ne bodo pustili ravnodušnih, saj so kakovostno narejeni in preprosti za uporabo, tudi če nosite očala. Na voljo so štirje modeli: 8×32, 10×32, 8×42 in 10×42, vsak izmed njih je v štirih barvnih kombinacijah. Za lovsko uporabo priporočamo predvsem zadnja dva (z izjemo gorskega lova, kjer navdušita tudi prva dva). Cena je od 380 do 450 evrov, odvisno od modela.

Čeprav sta izdelava in zunanjost pomembni, ko govorimo o daljnogledih, je najpomembnejša lastnost kakovost optike. Tudi na tem področju serija Passion ED ne razočara – centralna in robna ostrina sta odlični, če pomislimo, da so ti daljnogledi na voljo po ceni manj kot 500 evrov. Daljnogled navduši tudi z vidnim poljem, živimi barvami in dobrim kontrastom. Notranjost je polnjena s suhim dušikom za preprečevanje rosenja ob nizkih temperaturah.

Pri podjetju GPO se zavedajo, kaj pomeni dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Le redki daljnogledi s podobno ceno lahko omenjeni seriji konkurirajo iz mehanskega in optičnega vidika. To pa še ni vse – ob nakupu prejmete desetletno jamstvo, kar je v tem cenovnem razredu prava redkost.

Galerija fotografij

Summary
Article Name
Daljnogledi GPO Passion ED
Description
Vsi daljnogledi serije Passion ED se ponašajo z magnezijevim ohišjem, ki je na določenih delih gumirano za dodatno zaščito in boljši oprijem. Dobro je poskrbljeno za sleherno podrobnost na ohišju, črna barva pa poskrbi za brezčasnost in izjemno eleganten videz. Tudi okularji daljnogledov serije Passion ED vas ne bodo pustili ravnodušnih, saj so kakovostno narejeni in preprosti za uporabo, tudi če nosite očala.
Author
Publisher Name
Optik info
Publisher Logo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja