Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Aimpoint Micro H-2 navodila za uporabo

Aimpoint Micro H-2 navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Aimpoint Micro H-2 so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

Aimpoint Micro H-2 navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena CR2032 (3V) litijska baterija.

Namestitev baterije: pokrovček (slika 1/6) za predalček baterije zavrtite v levo in ga odstranite ter vstavite baterijo s pozitivno (+) polariteto obrnjeno proti pokrovčku.

Pozor! Pri zamenjavi baterije preverite, da je o-tesnilo prisotno in nepoškodovano, saj lahko v nasprotnem primeru pride do uhajanja vode v napravo in s tem do poškodbe elektronskega vezja.

Namestite pokrovček, ter ga v smeri urinega s pomočjo priloženega vijaka (slika 1/13B) zategnite. Zavrtite stikalo (slika 1/8) v desno in poglejte skozi napravo ter preverite ali je ciljna pika osvetljena.

Namestitev na orožje

Če je vaša naprava opremljena z montažo, za namestitev naprave na Picatinny ali Weaver letev sledite spodnjim navodilom.

Z uporabo priloženega vijaka (slika 1/13C) zrahljajte gred (slika 1/15) tako, da se bo zapah (slika 1/14) lahko ovil okoli Picatinny/Weaver letve. Napravo nato pritrdite na letev orožja in preverite, da se gred prilega utoru letve ter zategnite gred.

Pri uporabi zaščitnih pokrovčkov se prepičajte, da so pravilno nameščeni in jih lahko enostavno odprete/ odstranite.

Prilagoditev ciljne točke

Aimpoint rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za prilagoditev ciljne točke potrebne le manjše nastavitve.

Odstranite zaščitna pokrovčka (slika 1/11 in 12) ter v smeri urinega kazalca zavrtite gumb (slika 1/8), da je ciljna točka dovolj osvetljena.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko (slika 1/4) in stransko kupolo (slika 1/5).

Odstranite zaščitna pokrovčka kupol (slika ½ in 3) ter s pomočjo priloženega vijaka (slika 1/13A) prilagodite pozicijo ciljne točke:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da kupol ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

1 zasuk kupole = 13mm/100m (3mm/ 25m, 26mm/ 200m).

Po uspešni prilagoditvi ugasnite napravo tako, da zavrtite stikalo (slika 1/4) v levo do pozicije 0 ter namestite zaščitna pokrovčka.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje.

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

 

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

10 let garancije

za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja