Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Navodila za uporabo » Aimpoint Comp M4, M4s z QRP2 montažo in distančnikom navodila za uporabo

Aimpoint Comp M4, M4s z QRP2 montažo in distančnikom navodila za uporabo

NAVODILA ZA UPORABO

Rdeče pike Aimpoint Comp M4, M4s z QRP2 montažo in distančnikom so zasnovane in izdelane tako, da omogočajo dolgotrajno zanesljivost ter natančnost. Ne potrebujejo posebne nege in vzdrževanja ter so enostavne za uporabo.

Pomembna obvestila

Pred vstavitvijo nove baterije v napravo ali namestitvijo naprave na puško preverite, da le-ta nima nabojev.

Hranite embalažo, saj jo boste v primeru uveljavljanja garancije potrebovali.

 

Aimpoint Comp M4, M4s z QRP2 montažo in distančnikom navodila za uporabo


Baterija

Napravo napaja ena AA (alkalna/litijska 1.5V ali litijska 3V – 3.7V) baterija.

Namestitev baterije: pokrovček za baterijo (slika 1/4) zavrtite v levo in ga odstranite ter vstavite baterijo tako, da bo negativna (-) polariteta obrnjena proti pokrovčku.

Pozor! Pri zamenjavi baterije preverite, da je o-tesnilo pravilno nameščeno in nepoškodovano, saj lahko v nasprotnem primeru pride do uhajanja vode v napravo kar lahko povzroči poškodbo elektronskega vezja.

Na predalček za baterijo namestite pokrovček, ter ga v smeri urinega kazalca zategnite. Zavrtite stikalo (slika 1/10) v desno, poglejte skozi napravo in preverite ali je ciljna pika prisotna.

Namestitev na orožje

Aimpoint CompM4 rdeče pike so zasnovane tako, da omogočajo namestitev na večino pušk z MIL-Std 1913 Picatinny letvijo.

Optična linija naprave (center sistema leč) ima lahko, glede na različne tipe orožja različne višine. Višina optične osi naprave brez distančnika je 30mm, z nameščenim distančnikom pa se poveča za 9mm.

Napravo s pomočjo dveh kratkih vijakov (slika 1/6) in inbus ključa (slika 1/14) združite z QRP2 montažo (slika 1/8). Dobro zategnite (slika 2A);

ali

Aimpoint Comp M4, M4s z QRP2 montažo in distančnikom navodila za uporabo


napravo z dvema daljšima vijakoma (slika 1/7) in inbus ključem združite z QRP2 montažo in distančnikom (slika 1/9). Dobro zategnite (slika 2B). V navoj vijakov lahko namažete malo lepila (npr. Loctite);

S pomočjo navojnega gumba na montaži (slika 1/12) napravo namestite na letev orožja. Preverite, da bo naprava pravilno nameščena (da se dobro prilega v utor). Če sta na napravi zaščitna pokrovčka (za objektiv in okular) se prepričajte, da sta pravilno nameščena in ju je možno enostavno odpreti/odstraniti. Na koncu še dobro zategnite navojni gumb na montaži.

Prilagoditev ciljne točke

Aimpoint rdeče pike so dobavljene tako, da je ciljna točka v centru, kar pomeni, da so za njeno prilagoditev potrebne le manjše nastavitve.

Naprava ima za prilagoditev ciljne točke višinsko in stransko kupolo (slika 1/11). Odstranite zaščitna pokrovčka za objektiv in okular (slika 1/13), poglejte skozi napravo ter zavrtite stikalo (slika 1/10) v desno, da v centru vidnega polja zasveti rdeča pika. Odstranite zaščitna pokrovčka višinske in stranke kupole (slika 1/1).

Vsak zasuk kupole predstavlja 16mm/100m (4mm/25m in 32mm/200m).

Za nastavitev ciljne točke v višinsko in stranko kupolo vstavite kovanec in ju zavrtite:

  • za premik v desno – zavrtite stransko kupolo v levo;
  • za premik v levo – zavrtite stransko v desno;
  • za premik navzgor – zavrtite višinsko kupolo v levo;
  • za premik navzdol – zavrtite višinsko kupolo v desno.

Pozor! Če čutite, da kupol ne morete več premakniti, jih ne poskušajte bolj vrteti, saj ste dosegli mejo za prilagoditev. V nasprotnem primeru lahko napravo poškodujete.

Zavrtite stikalo (slika 1/10), da ugasnete napravo. Na objektiv in okular namestite zaščitna pokrovčka.

Nega in vzdrževanje

Za odstranjevanje prahu z leč uporabite mehak čopič brez sledi olj. Za odstranjevanje madežev, kot so prstni odtisi, s površine leč, jih zelo nežno obrišite z mehko bombažno krpo ali kakovostno brezoljno krpo za leče. Za trdovratne madeže lahko uporabite majhno količino čistega alkohola, ne uporabljajte običajnih papirnatih robčkov.

Površino ohišja (dežne kaplje, vodo, pesek in blato) naprave očistite z mehko, čisto in suho krpo. Ne uporabljajte benzena, razredčil ali drugih organskih kemikalij, saj lahko te povzročijo razbarvanje..

Popravila in garancija

Popravila pri nepooblaščenih osebah se upoštevajo kot prekinitev garancije. V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali proizvajalca.

 

Garancijski pogoji

Garancijsko jamstvo

Ob upoštevanju priloženih navodil ter ob skrbnem ravnanju z izdelkom, proizvajalec jamči visoko kakovost izdelave in zanesljivo delovanje in neoporečen izgled izdelka za podano garancijsko dobo.

2 letI garancije za napake, ki so nastale ob pravilni uporabi, upoštevanju navodil za uporabo ter ob strokovni montaži daljnogleda na strelno orožje.

Garancija pokriva vse okvare, ki bi nastale zaradi napake v materialu ali napake pri proizvodnem procesu. Ob uporabi kvalitetnega streliva ter kvalitetne in strokovno vgrajene montaže proizvajalec garantira brezhibno delovanje izdelka.

Garancijski rok prične teči z dnevom nakupa kar potrjujeta originalni račun in garancijska knjižica.

Prekinitev garancijske dobe

V primeru kakršnihkoli mehanskih poškodb optičnega izdelka ali ob nepravilni uporabi se garancijska doba prekine. Slednje prav tako velja v primeru nestrokovne namestitve/montaže na orožje ali v popravila/modifikacije pri nepooblaščenih osebah, kar se prav tako šteje za prekinitev garancije.

Povzročitev škode zaradi višje sile ali vplivov okolja je izvzeto iz garancijskega jamstva.

Garancijska popravila

V primeru okvare izdelka v garancijski dobi je potrebno izdelek s kratkim pojasnilom problema poslati na naslov pooblaščenega serviserja ali na naslov proizvajalca. Ob tem je potrebno priložiti kopijo originalnega računa ter izpolnjene garancijske knjižice. V primeru, da se garancijska knjižica ne nahaja ob izdelku, velja kot garancija originalen račun. V primeru, da je proizvajalec lociran izven Evropske Unije – EU lahko izdelek s pojasnilom okvare ter kopijo originalnega računa vrnete nazaj k prodajalcu.

Garancijska popravila bodo izvedena v roku 45 dni, v nasprotnem primeru je kupec opravičen do zamenjave izdelka ali povrnitve kupnine.

V primeru garancijskega popravila kupec krije stroške transporta izdelka do pooblaščenega servisa, proizvajalca ali prodajalca.

Zamenjani ali popravljeni deli ne podaljšajo garancijske dobe izdelka in sicer le ta ne glede na okoliščine vedno velja od dneva nakupa dalje v roku podanem s strani proizvajalca.

Testiranje izdelka

Pridržujemo si pravico da vrnjen izdelek testiramo, oziroma ga pošljemo na testiranje k proizvajalcu in tako preverimo njegovo delovanje. V primeru brezhibnega delovanja si pridržujemo pravico do povrnitve vseh nastalih stroškov.

Izjava o skladnosti

Izjavljamo, da proizvod ustreza tehnični dokumentaciji proizvajalca.

Optium d.o.o.

Laporje 45a, 2318 Laporje

T: 031 770 520

info@optics-trade.eu

www.optics-trade.eu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja