Skoči na vsebino
Domov » Ostalo » Prireditve in sejmi » Poročila » 40. obletnica Pokala Ilove Gore – Poročilo

40. obletnica Pokala Ilove Gore – Poročilo

Avtor poročila: Tadej Kancler

V nedeljo, 30.6.2019, se je na strelišču lovske družine Grosuplje odvijala že 40. tradicionalna tekma za pokal Ilove Gore 2019, na kateri se je zvrstilo zavidljivo število tekmovalcev in obiskovalcev iz bližnje okolice.

40. obletnica Pokala Ilove Gore

Tekmovanje se je odvijalo v raznih disciplinah oziroma v t. i. lovski kombinaciji.

40. obletnica Pokala Ilove Gore
40. obletnica Pokala Ilove Gore

Na dogodek smo kot razstavljavci in sponzorji bili povabljeni tudi člani ekipe Optics Trade. Dogodka sva se udeležila Andraž in Tadej, ki sva za namen predstavitve pripravila širši nabor različnih izdelkov s poudarkom na nočni in termovizijski optiki, torej področju, kjer že vrsto let s precejšnjim naskokom prednjači znamka Pulsar.

40. obletnica Pokala Ilove Gore

Kot pričakovano, je bilo največje zanimanje ponovno „rezervirano“ za nočno in termovizijsko optiko znamke Pulsar. Precej zanimanja je požela tudi naprava PARD NV007, ki bržčas ta trenutek (2019) velja za najcenejši digitalni nočni nastavek na trgu.

40. obletnica Pokala Ilove Gore

Na področju strelnih daljnogledov sva predstavljala lovske daljnoglede znamk Yukon, Noblex in Swarovski. Obiskovalcem našega razstavnega prostora sva podrobno prikazala tudi postopek montaže nočne in termovizijske optike na strelni daljnogled. Pri tej tematiki se lovci srečujejo z najrazličnejšimi vprašanji, na katere potrebujejo odgovore iz „prve roke“ oziroma od ljudi, ki se s tem ukvarjajo na vsakodnevni ravni.

PARD NV007, montiran na strelni daljnogled Steiner Ranger 3–12×56
PARD NV007
PARD NV007
PARD NV007

Na lovskem področju pri streljanju na krajše razdalje (do približno 100 m) so izjemno priljubljene refleksne in manjše zaprte rdeče pike tipa ‘Micro’, ki so neprimerno kompaktnejše in lažje od večine strelnih daljnogledov, kar je temeljni razlog za prepoznavnost in priljubljenost pri lovcih. Na tem področju smo predstavili rdeče pike znamk Aimpoint, Noblex in Holosun.

Pri daljnogledih za lovske namene smo izbrali znamke Delta Optical, Vortex in Swarovski. Največja prepoznavnost je pripadla zimzelenemu Swarovski Habicht 7×42, ki s svojo izvirnostjo že vrsto let navdušuje lovce po vsem svetu.

40. obletnica Pokala Ilove Gore
40. obletnica Pokala Ilove Gore

Nepogrešljiv dodatek k lovski opremi predstavljajo laserski daljinomeri, s katerimi lovci izmerijo razdaljo do opazovanega elementa. Za ta namen sva člana ekipe Optics Trade predstavila laserska daljinomera znamk Braun in Leupold.

Galerija slik

Summary
Event
40. obletnica Pokala Ilove Gore
Location
Plešivica pri Žalni,
Starting on
June 30, 2019
Ending on
June 30, 2019
Description
V nedeljo, 30.6.2019, se je na strelišču lovske družine Grosuplje ob lepem vremenu odvijala že 40. tradicionalna tekma za pokal Ilove Gore 2019.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja